Ostatnio zakupiłem sobie przystawkę celmy do toczenia i trochę się nią bawię.
Od jakiegoś czasu chciałem sobie zrobić nagłośnienie do garażu, w którym często coś robię z racji tego, że bawię się w modelarstwo RC.
Do zrobienia tych satelitek zainspirował mnie filmik z YouTube.
Satelitki są wytoczone z drewna dębowego, czereśni oraz czarnego dębu.
Niestety sama dębina nie była najlepszej jakości, co widać na zdjęciach.
Głośniki, które zamontowałem są to głośniki samochodowe dwudrożne marki boschmann 130 mm i mocy 180W.
Jak dla mnie efekt końcowy jest zadowalający grają całkiem nieźle, a sam koszt był niski.
Oczywiście wykończenie mogłoby być dużo lepsze, ale jak na moje możliwości oraz małe doświadczenie w toczeniu drewna jestem zadowolony z wykonania.
Na zdjęciach nie ma jeszcze elementów mocujących do sufitu.
Na zdjęciach widać też przystawkę celmy oraz dłuta które sam sobie przygotowałem

Od jakiegoś czasu chciałem sobie zrobić nagłośnienie do garażu, w którym często coś robię z racji tego, że bawię się w modelarstwo RC.
Do zrobienia tych satelitek zainspirował mnie filmik z YouTube.
Satelitki są wytoczone z drewna dębowego, czereśni oraz czarnego dębu.
Niestety sama dębina nie była najlepszej jakości, co widać na zdjęciach.
Głośniki, które zamontowałem są to głośniki samochodowe dwudrożne marki boschmann 130 mm i mocy 180W.
Jak dla mnie efekt końcowy jest zadowalający grają całkiem nieźle, a sam koszt był niski.
Oczywiście wykończenie mogłoby być dużo lepsze, ale jak na moje możliwości oraz małe doświadczenie w toczeniu drewna jestem zadowolony z wykonania.
Na zdjęciach nie ma jeszcze elementów mocujących do sufitu.

Na zdjęciach widać też przystawkę celmy oraz dłuta które sam sobie przygotowałem

Cool? Ranking DIY