Posiadam drukarkę ja w tytule, mam z nią problem po uzupełnieniu kartridży- zamienników.
Poprzedniu po dobiciu i resecie zachowywała się "normalnie" tyle że zablokowany był poziom odczytu napełnienia.
Po powtórnym napełnieniu i wydrukowaniu paru kartek drukarka stanęła.
Wyświatla błąd serwisowy E5 i nie można nic z tym zrobić. Drukarka nie reaguje pozytywnie na znane mi sposoby " nakłonienia" jej do współpracy.
Dziwne jest to że te parę kartek wydrukawała poprawnie, po czym "zwariowała" samoistnie.
Przeinstalowałem sterowniki i nic.
Wyczyściłem styki i pampersa oraz czujki i nic.
stosując tę procedurę:
1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) wyłącz a następnie włącz drukarkę.
Drukarka po 4 punkcie nie wyświetla nic, zaczyna natomiast migać pomarańczowa dioda w sekwencji 5,przerwa 5 przerwa 5 i tak bez końca
nie mam już pomysłu jak to naprawić, pomoże mi ktoś?
Jak wyjmę kolorowy kartridge to proces daje się przeprowadzić na czarnym, ale nic się nie wydrukowuje,(wyrzuca czysty papier) i nie mogę na koniec wyłączyć drukarki inaczej jak z kabla, nie reaguje na power.
Jeśli w trakcie procesu po pkt 6 dokładam kolorowy wkład nie otwierając drukarki ( mam ją rozebraną) to wydruk testowy wychodzi poprawnie kolor + czarny ale problem z wyłączeniem jest nadal.
Natomiast jak ję wyłączam z kabla to chyba traci ustawienia resetu bo problem z e5 jest od nowa po włączeniu.
Z tego że kombinując podczas tego procesu, wnioskuję że wkłady mam sprawne bo drukują poprawnie, natomiast jak ją odpalę normalnie to jest E5 i nie rozpoznaje wkładu kolorowego, jak wyjmę kolor, to nie rozpoznaje czarnego.
Szlag mnie trafia, bo poprzednio "jakoś" udało mi się zablokować odczyty i wszystko grało.
Help
Poprzedniu po dobiciu i resecie zachowywała się "normalnie" tyle że zablokowany był poziom odczytu napełnienia.
Po powtórnym napełnieniu i wydrukowaniu paru kartek drukarka stanęła.
Wyświatla błąd serwisowy E5 i nie można nic z tym zrobić. Drukarka nie reaguje pozytywnie na znane mi sposoby " nakłonienia" jej do współpracy.
Dziwne jest to że te parę kartek wydrukawała poprawnie, po czym "zwariowała" samoistnie.
Przeinstalowałem sterowniki i nic.
Wyczyściłem styki i pampersa oraz czujki i nic.
stosując tę procedurę:
1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) wyłącz a następnie włącz drukarkę.
Drukarka po 4 punkcie nie wyświetla nic, zaczyna natomiast migać pomarańczowa dioda w sekwencji 5,przerwa 5 przerwa 5 i tak bez końca
nie mam już pomysłu jak to naprawić, pomoże mi ktoś?
Jak wyjmę kolorowy kartridge to proces daje się przeprowadzić na czarnym, ale nic się nie wydrukowuje,(wyrzuca czysty papier) i nie mogę na koniec wyłączyć drukarki inaczej jak z kabla, nie reaguje na power.
Jeśli w trakcie procesu po pkt 6 dokładam kolorowy wkład nie otwierając drukarki ( mam ją rozebraną) to wydruk testowy wychodzi poprawnie kolor + czarny ale problem z wyłączeniem jest nadal.
Natomiast jak ję wyłączam z kabla to chyba traci ustawienia resetu bo problem z e5 jest od nowa po włączeniu.
Z tego że kombinując podczas tego procesu, wnioskuję że wkłady mam sprawne bo drukują poprawnie, natomiast jak ją odpalę normalnie to jest E5 i nie rozpoznaje wkładu kolorowego, jak wyjmę kolor, to nie rozpoznaje czarnego.
Szlag mnie trafia, bo poprzednio "jakoś" udało mi się zablokować odczyty i wszystko grało.
Help