koczis_ws - faktycznie są rurki do podciśnienia... i to samochodowy osprzęt....
NAwet na alledrogo znalazłem vakuometry - do pomiaru podciśnienia......
NAwet na alledrogo znalazłem vakuometry - do pomiaru podciśnienia......
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theretrębacz wrote:Stąd pojawiają się też moje wątpliwości czy może mój egzemplarz nie jest uszkodzony, gdzieś w obwodzie startowym, że ma takie problemy ze startem w obecności ciśnienia?
Pozdrawiam
kwantor wrote:trębacz wrote:Stąd pojawiają się też moje wątpliwości czy może mój egzemplarz nie jest uszkodzony, gdzieś w obwodzie startowym, że ma takie problemy ze startem w obecności ciśnienia?
Pozdrawiam
Nie jest i to jest właśnie urok tych kompresorków z lodówek, że przy wyższym ciśnieniu na tłoczeniu nie wystartują.
Trzeba sobie zrobic spust/odciążenie, jak to jest w kompresorkach np. fini itp.
koczis_ws wrote:To poprostu wynika z charakterystyki silnika asynchronicznego,którego moment rozruchowy jest mniejszy od momentu maksymalnego.
trębacz wrote:Rozruszniki z przekaźnikiem powinny dawać sobie radę bez problemu.
kwantor wrote:trębacz wrote:Rozruszniki z przekaźnikiem powinny dawać sobie radę bez problemu.
Raczej też nie, bo to tylko inna metoda- tu jest z kolei spiralka, która nagrzewa bimetal, który pełni rolę rozłacznika, a że tam jest półprzewodnik, to nie ma nic do rzeczy.
Ponadnormatywny prąd tak tam, jak i tu rozłącza zasilanie.
Start nastąpi przy ok 3 barach.