Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra g 2.0 dti - kody błedow

piotrek105j 20 Jul 2012 11:13 4439 8
    piotrek105j
    Level 9  
    Wiatam, jestem nowym uzytkownikiem forum wiec prosze o wyrozumialosc. Asterke posiadam juz 3 lata 2 lata temu regenerowana byla pompa autko smigalo bez zarzutow ostatnim czasem auto zaczelo przerywac tak jak by sie zapowietrzal lub nie wiem mechanik wyczyscil mi wszystkie doloty powietrza kolektor ssacy itp itd ponac bylo mnostwo syfu do tego powiedzial ze w zaworku egr na membranie byla dziurka wiec kupilem nowy i wymienil auto przez 2 miesiace smigalo bez zarzutow. Teraz mam podobne objawy tylko ze auto czesciej przerywa i gasnie na kompie wyskoczyly 3 bledy mianowicie. p1220 p1125 p1345. Prosze o porade od czego zaczac kazdy wie jacy sa mechanicy a nie chce wydawac pieniedzy w bloto . Z góry dziekuje.
    bodzio012
    Level 33  
    Wymień czujnik w pompie, gaśnie jak się zagrzeje?
    piotrek105j
    Level 9  
    Czujnik w pompie ? vp44? no wlasnie chodzi o to ze wczesniej na zimny nic rozgrzal sie i dopiero przerwal a teraz jak odpale to odrazu przerywa i gasnie moze przelewy ?
    jarecki04
    Level 26  
    Prosze o porade od czego zaczac kazdy wie jacy sa mechanicy a nie chce wydawac pieniedzy w bloto . Z góry dziekuje.[/quote]
    A Ty myślisz, że tu są "kowale". Nikt nie lubi wydawać pieniędzy ale często taniej jest jechać do mechanika niż samemu z pomocą znachorów naprawiać.
    piotrek105j
    Level 9  
    No ja dobrze o tym wiem. Ale lepiej chyba popytac i samemu zaczac od natanszych i najprostszych rzeczy ?
    trans-serwis
    Level 39  
    piotrek105j wrote:
    Prosze o porade od czego zaczac kazdy wie jacy sa mechanicy
    Ja nie wiem możesz wyjaśnić o co ci chodzi.
    piotrek105j wrote:
    No ja dobrze o tym wiem. Ale lepiej chyba popytac i samemu zaczac od natanszych i najprostszych rzeczy ?
    Zacznij sam, później więcej zaplacisz w warsztacie.
    piotrek105j
    Level 9  
    chcialbym tylko sie dowiedziec co moze byc walniete po zczytaniu tych bledow p1220 p1125 p1345
    trans-serwis
    Level 39  
    Czym to było diagnozowane?
    piotrek105j
    Level 9  
    hmm ciezko mi powiedziec bylem na stacji diagnostycznej podlaczyl pod kompa i poprostu podal mi kody bledow