Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kombajn DEUTZ FAHR - Od czego jest kontrolka w kombajnie DEUTZ FAHR M2780

-maverick- 20 Jul 2012 14:45 8318 5
    -maverick-
    Level 11  
    Witam, mam problem z kontrolką pokazaną na zdjęciu. Nie mogę zlokalizować od jakiego czujnika jest a już instalację po kablach przeszedłem n razy.
    Kontrolka zaświeca się nieregularnie nie ma znaczenia czy zapalony czy zgaszony i w jakim stanie młocarnia.
    Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Kombajn DEUTZ FAHR - Od czego jest kontrolka w kombajnie DEUTZ FAHR M2780
    Romulus7874
    Level 29  
    Patrząc po kontrolce, wygląda na coś od sieczkarni/szarpacza. Czujnik załączenia może. Jakie tam sprzęgło? Elektromagnes? Może czujnik zapchania słomy. Poszukaj od d..y strony :D
    -maverick-
    Level 11  
    To o czym piszesz to kontrolka niżej i ona działa OK. elektromagnetyczne sprzęgło jest do sieczkarni.
  • Helpful post
    c_zarek
    Level 11  
    To jest wskaznik obrotow sieczkarni. Zapala się gdy obrotyb spadają poniżej pewnego poziomu.

Dodano po 6 [minuty]:

Sprawdżczujnik podniesienia sieczkarni , znujduje się przy ramie sieczkarni,też miałem z nim problem i lampka wariowała.
    -maverick-
    Level 11  
    Dzięki kolego ale wyoglądałem ramę i jedyne przewody jakie znalazłem to do świateł do tyłu, ale znalazłem przy okazji poluzowaną masę to poprawie i sprawdzę efekt. Tak więc naradzie dzięki.
    -maverick-
    Level 11  
    Na to wygląda, że czujnika nie ma ale ten kabelek co był poluzowany to od tego bo sie uspokoiło. Dziękuję i pozdrawiam