Doradźcie jakie sprzęty wybrać pod zabudowę (przy niskim budżecie):
1. Zmywarka (kwota max 1400 z przesyłką - pod zabudowę) - wymiar 60
Myślałem głównie o firmach Bosch, Electrolux, Mastercook
Na zmywarkach się nie znam najważniejsze by dobrze myła, ważne również by mieścił się w niej duży garczek (5 l) oszczędność pewnie też ważna, ale niestety nie mam zbyt wielkich funduszy. Nie miałem wcześniej zmywarki.
2. Płyta gazowa - wielkich wymagań nie mam bardziej estetyczne. Wołałbym by kurki gazowe nie były tak umieszczone by palnik ich nie przypalał (np. duży palnik w pobliżu kurków). Żonie się podobają takie co palą jakby podwójnie - chodzi o podgrzewanie równomierne palnik pali jakby dwoma ogniami w środku i na zewnątrz. Inna sprawa to ruszt fajnie jakby był nie na każdy palnik osobno.
3. Piekarnik elektryczny. Musi mieć przynajmniej jedną rolkę z teleskopem (chodzi o to by nie wypadło np. ciasto po wysunięciu) a najlepiej dwie ze względu na umieszczenie go z trudnym dostępem. Powinien mieć termoobieg. Będzie używany max. 1 czy 2 na m-c. Mikrofalę mam osobną.
Sprzęty możliwie tanie, ale nie awaryjne.
Pozdrawiam
PS zastanawiam się nad tymi produktami Mastercook bo widziałem trochę pozytywnych opinii na forum a są w przystępnych cenach
Chciałbym się z całością zmieścić 3-3,5 tys. zł.
1. Zmywarka (kwota max 1400 z przesyłką - pod zabudowę) - wymiar 60
Myślałem głównie o firmach Bosch, Electrolux, Mastercook
Na zmywarkach się nie znam najważniejsze by dobrze myła, ważne również by mieścił się w niej duży garczek (5 l) oszczędność pewnie też ważna, ale niestety nie mam zbyt wielkich funduszy. Nie miałem wcześniej zmywarki.
2. Płyta gazowa - wielkich wymagań nie mam bardziej estetyczne. Wołałbym by kurki gazowe nie były tak umieszczone by palnik ich nie przypalał (np. duży palnik w pobliżu kurków). Żonie się podobają takie co palą jakby podwójnie - chodzi o podgrzewanie równomierne palnik pali jakby dwoma ogniami w środku i na zewnątrz. Inna sprawa to ruszt fajnie jakby był nie na każdy palnik osobno.
3. Piekarnik elektryczny. Musi mieć przynajmniej jedną rolkę z teleskopem (chodzi o to by nie wypadło np. ciasto po wysunięciu) a najlepiej dwie ze względu na umieszczenie go z trudnym dostępem. Powinien mieć termoobieg. Będzie używany max. 1 czy 2 na m-c. Mikrofalę mam osobną.
Sprzęty możliwie tanie, ale nie awaryjne.
Pozdrawiam
PS zastanawiam się nad tymi produktami Mastercook bo widziałem trochę pozytywnych opinii na forum a są w przystępnych cenach
Chciałbym się z całością zmieścić 3-3,5 tys. zł.