Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka zmywarka, piekarnik i płyta gazowa pod zabudowę

kernel-panic 22 Jul 2012 07:58 13754 6
    kernel-panic
    Level 16  
    Doradźcie jakie sprzęty wybrać pod zabudowę (przy niskim budżecie):
    1. Zmywarka (kwota max 1400 z przesyłką - pod zabudowę) - wymiar 60
    Myślałem głównie o firmach Bosch, Electrolux, Mastercook
    Na zmywarkach się nie znam najważniejsze by dobrze myła, ważne również by mieścił się w niej duży garczek (5 l) oszczędność pewnie też ważna, ale niestety nie mam zbyt wielkich funduszy. Nie miałem wcześniej zmywarki.
    2. Płyta gazowa - wielkich wymagań nie mam bardziej estetyczne. Wołałbym by kurki gazowe nie były tak umieszczone by palnik ich nie przypalał (np. duży palnik w pobliżu kurków). Żonie się podobają takie co palą jakby podwójnie - chodzi o podgrzewanie równomierne palnik pali jakby dwoma ogniami w środku i na zewnątrz. Inna sprawa to ruszt fajnie jakby był nie na każdy palnik osobno.
    3. Piekarnik elektryczny. Musi mieć przynajmniej jedną rolkę z teleskopem (chodzi o to by nie wypadło np. ciasto po wysunięciu) a najlepiej dwie ze względu na umieszczenie go z trudnym dostępem. Powinien mieć termoobieg. Będzie używany max. 1 czy 2 na m-c. Mikrofalę mam osobną.

Sprzęty możliwie tanie, ale nie awaryjne.
    Pozdrawiam

PS zastanawiam się nad tymi produktami Mastercook bo widziałem trochę pozytywnych opinii na forum a są w przystępnych cenach

Chciałbym się z całością zmieścić 3-3,5 tys. zł.
    lionel2
    Level 10  
    Witam

Ja użytkuje od 5 lat poniższy zestaw z mastercooka i nie narzekam.
    [url=]http://www.ceneo.pl/1733052sLink[/url]
    Zalety to przede wszystkim:
    - prostota obsługi (tylko dwa pokrętła)
    - automatyczne wysuwanie tacy przy otwarciu piekarnika
    - szybkie nagrzewanie
    - w miarę ciepłe drzwiczki podczas pracy (producent zapewnia, że nie mają się nagrzewać, chłodzenie obudowy)
    - podwójny ruszt
    Jeżeli chodzi o płytę to:
    - blokada przeciwwypływowa gazu, jeżeli zgaśnie płomień to automatycznie odcina dopływ gazu.
    - łatwa wymiana dyszy na propan-butan
    - łatwa w czyszczeniu (szyba podobno się nie rysuje i u mnie też nie jest porysowana).

Szukaj Mastercooka to dobry kierunek. Podobno to oni pierwsi zastosowali te piekarniki.
    Co do zmywarki to nie mam doświadczenia.

Udanych zakupów
    Pozdrawiam
    Lionel2
    zibi_78
    Level 10  
    Co do płyty i piekarnika to zwracaj uwagę na trzy kwestie: wygląd (bo to najistotniejsza różnica), funkcje (bo każdy producent ma prostsze i bardziej wypasione modele) oraz markę (czyli raczej sprawdzone firmy np. bosch, siemens, electrolux, mastercook, amica, indesit, hotpoint i długo by jeszcze wymieniać).
    Co do zmywarki to jak najbardziej bosch i electrolux.

Co do konkretnych modeli to wg mnie najlepiej odwiedź strony www producentów i przejrzyj ich ofertę. Ewentualnie ściągnij sobie ich katalogi w pdf (bosch na pewno udostępnia).
    Limonka78
    Level 11  
    zmywarkę do tej kwoty spokojnie kupisz Electrolux. Ja używam od czterech lat 66010 i jestem bardzo zadowolona. Do nowego mieszkania kupiłam 67070 R. Jeszcze jej nie używałam ale kosztowała więcej niż 1400 zł. Ten model 66010 też jest Ok. Poszukaj na stronie producenta lub też porównaj na ceneo czy skapcu wpisując odpowiednie parametry. Poza Electroluxem jeśli chodzi o zmywarki polecam również Bosch.
    kernel-panic
    Level 16  
    Dzięki za informacje.
    Ostatnio właśnie oglądamy często Electorlux-a modele (piekarniki) i całkiem całkiem funkcjonalne. W domu mam również pralkę z tej firmy i nie narzekam.
    cezaroli
    Level 2  
    Do sprzedania kuchnia, płyta indukcyjna, Electrolux EKD60757X z najwyższej półki w cenie samej płyty.zapraszam do obejrzenia.cena 2000. Sprzęt z zakupu pracowniczego.

Jaka zmywarka, piekarnik i płyta gazowa pod zabudowę
    patryk260983
    Level 19  
    kernel-panic wrote:
    Doradźcie jakie sprzęty wybrać pod zabudowę (przy niskim budżecie):
    1. Zmywarka (kwota max 1400 z przesyłką - pod zabudowę) - wymiar 60
    Myślałem głównie o firmach Bosch, Electrolux, Mastercook
    Na zmywarkach się nie znam najważniejsze by dobrze myła, ważne również by mieścił się w niej duży garczek (5 l) oszczędność pewnie też ważna, ale niestety nie mam zbyt wielkich funduszy. Nie miałem wcześniej zmywarki.
    2. Płyta gazowa - wielkich wymagań nie mam bardziej estetyczne. Wołałbym by kurki gazowe nie były tak umieszczone by palnik ich nie przypalał (np. duży palnik w pobliżu kurków). Żonie się podobają takie co palą jakby podwójnie - chodzi o podgrzewanie równomierne palnik pali jakby dwoma ogniami w środku i na zewnątrz. Inna sprawa to ruszt fajnie jakby był nie na każdy palnik osobno.
    3. Piekarnik elektryczny. Musi mieć przynajmniej jedną rolkę z teleskopem (chodzi o to by nie wypadło np. ciasto po wysunięciu) a najlepiej dwie ze względu na umieszczenie go z trudnym dostępem. Powinien mieć termoobieg. Będzie używany max. 1 czy 2 na m-c. Mikrofalę mam osobną.

1. Zmywarka - Bosch, ewentualnie droższa Siemens, za dobrego Boscha musisz dać minimum 1500-1600zł za 60cm bez przesyłki, możesz zaoszczędzić na piekarniku i płycie, ale nie na zmywarce
    2. Jak jest możliwość to bierz do zabudowy podblatowej - wtedy kurki nie są na płycie, tylko na froncie pieca(chyba że będzie zabudowa słupkowa)
    te palniki "co palą podwójnie" są do woka, to musisz sobie jeszcze kupić do tego patelnię wok i możesz smażyć dania kuchni azjatyckiej;-)
    3. zarówno płytę jak i piekarnik mam Amici - i takie też polecam, nie wygórowane ceny, niezawodny sprzęt i bogate wyposażenie w stosunku do niskiej ceny, Amica robi dobre sprzęty grzejne, gorzej z lodówkami, pralkami i zmywarkami - tych nie polecam :|
    Mastercook też swoją drogą mają podobne sprzęty do Amici i podobnie funkcjonują na rynku, z tym, że po zmianie nazwy z Wrozamet jakby zaufanie moje spadło do nich;-) Kiedyś robili naprawdę dobry sprzęt, podobnie jak stary, poczciwy Polar, teraz to już Whirpool.
    Poszukaj w sklepach internetowych, który i co proponuje w zestawie, bo może się okazać, że w jednym sklepie dany zestaw jest bez teleskopów, a w innym z teleskopami jako dodatek, promocja itp.