Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przetwornik,pickup-Gitara akustyczna

jaszczur64 22 Jul 2012 15:19 1778 2
    jaszczur64
    Level 9  
    Witam, Posiadam gitarę akustyczną do której chciał bym dokupić przetwornik, pickup w miarę niskiej cenie ponieważ nie stać mnie na jakiś super sprzęt :) poza tym chodzi tylko o grę w warunkach domowych przy pomocy np: Guitar ring :) gitara posiada struny 3nylonowe i 3 metalowe :) myślałem nad an001 i wymianie strun na metalowe, ale czy to dobry pomysł ? Zanim kupię wolę zapytać kogoś co naprawdę się na tym zna bo pytając sprzedawców jest to tak że "każdy żyd swój towar chwali" i nie wiadomo co wybrać :D

Z góry dziękuję za próby pomocy :D
    AnTech
    Level 31  
    Jesteś pewien, że Twoja gitara to gitara akustyczna?
    Trzy struny wiolinowe nylonowe wskazują na gitarę klasyczną. Pozostałe trzy struny wyglądające na metalowe zapewne w rzeczywistości metalowy (lecz nie stalowy!) mają tylko oplot. Zamieść zdjęcie gitary szczególnie okolicy mostka.
    Jeśli gitara okaże się klasyczną w grę wchodzi przetwornik piezoelektryczny, pickup magnetyczny nie zda egzaminu.
    Montowanie strun metalowych do gitary klasycznej nie jest dobrym pomysłem.
    jaszczur64
    Level 9  
    Sprzedawca zapewniał mnie że to akustyk :| Ale mniej z tym :) Dziękuję za pomoc Problem rozwiązany :) zdałem się na znajomego i trafiłem na Link akurat tak się stało że to w moim mieście :) 2 piezoelektryki i mogę powiedzieć że jak na tą cenę lepszego nic chyba się nie znajdzie :D