Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

witam szukam pomocy do podlaczenia alarmu do golfa III

tola12345 18 Jan 2005 21:43 2250 13
Automation24
    tola12345
    Level 11  
    witam kupilem alarm magicak .posiadam golfa III rok 1993 i nie wiem jak zaczac podlaczac alarm chodzi mi dokladnie co mam w aucie zaczac rozbierac i w jakie kable sie podlacza pozdrawiam
  • Automation24
  • Automation24
    yasiu.brzeg
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Musisz ukryć alarm jak najlepiej tak żeby był trudny do zlokalizowania. Przewody izolujesz taśmą taką jak taśma fabryczna w samochodzie aby nie było widać odrazu gdzie jest alarm. Co do miejsca zamontowania to już może być twoja inwencja. Najważniejsze są podłączenia przewodów. Lutowanie oczywiście!!! nie na skrętkę. Odpowiednio przycięte przewody aby nie zostały puźniej zwitki kabli. No i najawżniesze dobra masa. Zastosuj się do schematu powyżej ale oczywiście posrawdzaj miernikiem czy są to odpowiednie przewody!!! POZDRAWIAM
    tola12345
    Level 11  
    witam i dziekuje za wiadomość ale chodzi mi dokladnie w jakie kable mam sie podlaczyc które wychodzą z golfa i gdzie zaczac
  • Helpful post
    kzaw
    Level 27  
    Zasilanie bierzesz z czerwonego grubego kabla znajdującego się czerwonym złączu w skrzynce bezpiecznikowej, za bezpiecznikami. Możesz ją wyjąć umocowana jest na 2 blaszkach zabezpieczonych plastikowymi zatrzaskami. Alarm możesz umieścić pod deską na lewo od skrzynki bezpieczników , jest tam dużo miejsca.Kierunki to przewód zielono-czarny i czarno-biały. Mozesz wpiac się w wiązkę przewodów biegnących przy lewym przednim słupku w kierunku progu.Zaizolowana jest parcianą taśmą.Jak ją rozetniesz to znajdziesz te przewody. Przewód od krańcówek znajdziesz w wiązce idącej w progu po stronie kierowcy. Jest to przewód brązowo-biały.+ 12 po stacyjce to czarny przewód znajdujący się w czerwonym złączu H1 za bezpiecznikami. Możesz na nim również zrealizować odcięcie zapłonu. Bęcie odcinał ci zasilanie cewki zapłonowej. Masa jest na złotym plecionym kablu przykręconym w okolicy uchwytu od otwierania maski.
    yasiu.brzeg
    Masz to opisane w załączniku który przesłał kmieciu. Stosuj się do tamtego opisu ale oczywiście posprawdzaj dla upewnienia się czy to napewno te przewody. Tylko pamiętaj że centalny jest sterowany plusem. POZDRAWIAM
    kzaw
    Level 27  
    To na pewno te przewody koleżko yasiu. Jeżeli nie masz pewności to proponuję sprawdzić.Sterowanie centralnym szary-zamykanie, zielony- otwieranie. Tak jak ktoś wspominał sterowanie +.
    yasiu.brzeg
    przecierz w załączniku jest napisane to samo ja napisałem posta równo z tobą więc nie wiedziałem że to opisujesz a tam w instrukcji jest tak samo więc nie rozumię w czym problem. POZDRAWIAM
    tola12345
    Level 11  
    mam dalej problem podlaczylem alarm centralny dziala , otwrcie drzwi dziala alarm sie wlacza ale nie moge zaprogramowac alarmu dioda mruga 3 razy w niedlugich odstepach czy alarm jest wlaczony czy nie druga sprawa nie dziala odciecie zaplonu .wlacznik serwisowy wcale nie reaguje nie wiem co jest szukam pomocy.jak programowac ten alarm
    yasiu.brzeg
    Podaj najpierw jaki to jest alarm bo tego nie wiemy. Pozatym co ty chcesz programować? POZDRAWIAM
    tola12345
    Level 11  
    witam jest to alarm magicar pozdrawiam
  • Helpful post
    yasiu.brzeg
    Musisz sprawdzić czy podłączyłeś zasilanie po zapłonie do żółtego przewodu. Domyślam się że podłączyłeś przekaźnik dodatkowy do odcięcia. Tylko jak to zrobiłeś?. Jak dla mnie masz coś nie tak z zasilaniem po zapłonie dlatego nie reaguje ani przekaźnik, ani przycisk bo programujesz na włączonym zapłonie;. POZDRAWIAM

wyjaśniono na PW
    Do informacji innych działo się tak gdyż kolega źle podłączył zasilanie po zapłonie, tzn podłączył razem z masą wyzwalania przekaźnika do cewki przekaźnika i nie miał podpiętego zasilania po zapłonie temat uważam za wyczerpany gdyż już wie jak to podłączyć
    tola12345
    Level 11  
    podlaczylem ten kabel zólty do = po stacyjce ale teraz mam dalej problem centralny dziala reaguje na otwarcie drzwi ale nie wiem czemu nie zamykaja sie drzwi po przekreceniu kluczyka jak przekrece kluczyk i cofne go spowrotem to przez chwile slychac tak jakby chodzila pompka od cenralnego teraz dalej jak wlaczam alarm to zasygnalizuje jednym piknieciem i mrugnieciem kierun. a jak otwieram drzwi za pomoca pilota to sygnalizuje 3albo 4 razy dokladnie nie pamietam,dalej jak wylaczam alarm nie otwieram drzwi to po czasie powinno zamknac sie samo a u mnie to co napisalem to nie dziala.jest to alarm magicar

witam mam problem podłaczyłem alarm w golfie III i podczas otwierania dzrzwi alarm sygnalizuje 4 razy myśle że to cos nie tak jak zamyka daje 1 sygna to mysle że jest ok

Nie piszemu post pod postem scalono yasiu.brzeg
    yasiu.brzeg
    Po uzbrojeniu sprPwdź czy jak otworzysz drzwi to wywoła to alarm. podejżewam zwarcie na przewodzie od drzwi.