Witam, szukam na forach ale ciężko znaleźć odpowiedź na mój problem. Mam lagune 2 1.9 dci 120km silnik po remoncie jakieś pół roku temu obróciło panewkę, nowa turbina i nowy elektrozawór sterujący turbiną i IC. Od pewnego momentu mam problem z błędem który męczy wiele osób otóż jest to jak komputer twierdzi błąd wtrysku, czyli zapala mi się na pomarańczowo taki kwadracik z 2 poziomymi ślaczkami i napisz FUEL INJECTION. Czesto dzieje się tak jak przyspieszam do końca obrotów na 3 lub 4 biegu. Gdy w trasie czuje pod gazem że musze gnieść i po samej pracy silnika wiem że coś jest nie tak jakby chodził głośniej wiem że po przekroczeniu mniej więcej 3 tyś obrotów laguna oznajmi mi błąd i wpadnie w tryb serwisowy, gdy pojawia się komunikat o błędzie wystarczy puścić gaz błąd gaśnie i można jechać dalej. Czasem jeździ tak jak powinna silnik tylko świszczy i czuje że jak na 120 km to naprawdę nieźle popie***la
bo przy dobrym humorze laguny kumpel e46 2.0d nie może mnie dogonić. Dodam jeszcze że laguna potrafi jeździć i błądu nie pokazywać ale jednak czuć że to nie 120km, a tak jak mówiłem wcześniej jak ma dobry humor to nie da się łatwo o 16km mocniejszemu e46- które naprawde silnik ma w stanie idealnym. Sprawdzałem błędy na komputerze i są to 1804, 1808 i 1815. Podejżewam że winowajcą może być czujnik ciśnienia doładowania, ale jeśli to nie on to gdzie mam szukac?
Sprawdzałem napięcia na wtyczce do czujnika ciśnienia doładowania według manuala z elektrody i mam takie wartości na zapłonie: sygnałowy ze środkowym przewodem 3,14V, przed który powinien mieć 5V mi pokazuje dziwnie -1.86V, na włączonym silniku sygnał z masą 2,6V na wolnych obrotach, i nie sprawdzałem dalej bo niesamowity upał i brak czasu bo spieszyłem się do roboty. W manualu z tego co widzę powinny być inne wartości. Czy to oznacza uszkodzony ten czujnik czy ecu podaje złe napięcia?

Sprawdzałem napięcia na wtyczce do czujnika ciśnienia doładowania według manuala z elektrody i mam takie wartości na zapłonie: sygnałowy ze środkowym przewodem 3,14V, przed który powinien mieć 5V mi pokazuje dziwnie -1.86V, na włączonym silniku sygnał z masą 2,6V na wolnych obrotach, i nie sprawdzałem dalej bo niesamowity upał i brak czasu bo spieszyłem się do roboty. W manualu z tego co widzę powinny być inne wartości. Czy to oznacza uszkodzony ten czujnik czy ecu podaje złe napięcia?