Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skoda Octavia II - Nie działa tylny lewy kierunkowskaz, straty napięcia

24 Lip 2012 16:05 2931 7
  • Poziom 10  
    Witam dziś w octavii II 05r pojawił się problem z kierunkowskazem tylnym lewym, nie działa, wszystkie po za tym są ok, żarówki oczywiście tez ale jest napięcie na tej lampie tylko 4,5V na każdym pinie, masa, przekaźnik tez jest ok co może być przyczyną, manetka, jakiś sterownik ??
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 38  
    Witam
    Czy przy awaryjnych jest kierunek.
    Może być problem w wiązce na progu.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 27  
    Nie wiem jak sprawdzałeś masę, ale weź na krótko podłącz się z plusem pod kolejne kable w lampie (oprócz masy oczywiście), jeżeli zaświeci to rzeczywiście wyglądało by na uszkodzenie wiązki, a jeżeli nie albo się będzie żarzyć jedynie to masa, lub lampa.
  • Poziom 19  
    Tam steruje chyba bordnetz więc przepytaj na błędy i zerknij w parametry.Ma haka?
  • Poziom 27  
    Na pewno steruje. A hak jak oryginalny to działa niezależnie na canie
  • Poziom 10  
    przy awaryjnych tez ten kierunek nie działa, nie ma haka, wiem ze steruje bordnetz ale nie wykazuje żadnych błędów pod komputerem

    Dodano po 10 [minuty]:

    Pati masę właśnie tak sprawdzałem na krótko przy okazji dzisiaj zauważyłem ze tez postojówki nie działają
  • Poziom 27  
    No to podepnij sie przy samym sterowniku na krótko. Jak zaświeci to sterownik zwariował. Ale ja osobiście nigdy nie widziałem uszkodzonej sztuki.
  • Poziom 10  
    No i tak właśnie dzisiaj zrobiłem i działa, wniosek ze Bordnetz uwalony i nie sztuka uwalona tylko jeszcze dwie postojówki które oświetlają krawędź pionową lampy