Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Elektrotechnika czy mechanika i budowa maszyn

zygfryd.W 25 Jul 2012 14:56 3770 4
    zygfryd.W
    Level 20  
    Dostałem się zaocznie na elektrotechnikę oraz na dzienne na mechanikę i budowę maszyn, mam mały problem który z tych przedmiotów mam wybrać, jak jest z późniejszymi ofertami pracy, oraz który bardziej przyda się człowiekowi w życiu,
    Na mechanice się znam dość dobrze, prowadzę warsztat więc ten kierunek chyba tylko i wyłącznie jako przyszłość dla papierka na zawód bym brał,
    Dodam tylko że oba i tak studiował bym prawdopodobnie zaocznie bo mechanikę i budowę maszyn przekfalifikował bym na zaoczne.

Politechnika świętokrzyska jeśli kogoś to interesuję:)
    seba70838
    Level 13  
    Stawiałbym na mechanikę - studia dzienne to dopiero przygoda. :D
    LightOfWinter
    Level 36  
    Witam

W firmie w której pracuję zatrudnieni są tez mechanicy. Z tym że ich praca nie ma nic wspólnego z warsztatem. Zajmują się projektowaniem i walidowaniem części mechanicznych urządzeń w programach CAD-owskich.

Polecam studia dzienne. Masz więcej czasu na przyswojenie materiału.
    Choć to zależy od Twoich możliwości i warunków w tym materialnych.
    zygfryd.W
    Level 20  
    Raczej chęci, 3 lata dzień w dzień w mieście i na studiach? ja bez warsztatu wariuje po tygodniu, w mieście się duszę dosłownie, więc dzienne odpadają. każdy mnie namawia na dzienne ale ani to wolnego czasu nie ma ani swojego warsztatu nie rozkręcę, ani nie zarobię.
    Tak mechanicy nibyb potrezbni, ale takich firm o jakich mówisz kolego jest niewiele, a raczej wakatów na pracowników, a po elektrotechnice pracy więcej może chyba być, zrobić sobie uprawnienia większe niż po podstawowych studiach i praca jest wszędzie gdzie prąd płynie,
    RalfPi86
    Level 13  
    Albo chcesz się kształcić albo chcesz zarabiać szmal - jeżeli chcesz jedno i drugie, to oczywiście studia zaoczne - wiedz jednak, że kończąc studia dzienne, popierając to odpowiednią praktyką w postaci stażów, zleceń (samo nie przyjdzie - trzeba się zakręcić), to zarobisz DUŻO więcej niż dorabiając w trakcie studiów.
    Uważam, że ciężko jest chwycić dwie sroki za jeden ogon...
    Pozdrowienia!