Witam, moje pytanie dotyczy demontażu programatora w pralce Whirlpool awt 5109. W jaki sposób należy zdemontować białe duże koło, aby można było wyjąć płytkę z elektroniką. Dziękuję.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therebolass wrote:To koło wygląda, jakby było zgrzane w 4 miejscach do ośki, nie chciałbym tego uszkodzić.
nares wrote:bolass wrote:To koło wygląda, jakby było zgrzane w 4 miejscach do ośki, nie chciałbym tego uszkodzić.
No tak....programator zainstalowany na stałe![]()
A na poważnie: Najpierw zdejmij dźwignię sterowania dyszą wody, a następnie to "kółko", tak jak pisałem.
BTW - po co chcesz wyciągać programator?
bolass wrote:Dziękuję ,już wyszła oś - jest bardzo ciasno spasowana, ze praktycznie na siłe trzeba wypchnąć. Fakt, że niepotrzebnie zdemontowałem część mechanizmu, bo teraz kłopotliwe będzie złożenie tego.
Dodano po 39 [minuty]:
nares wrote:bolass wrote:To koło wygląda, jakby było zgrzane w 4 miejscach do ośki, nie chciałbym tego uszkodzić.
No tak....programator zainstalowany na stałe![]()
A na poważnie: Najpierw zdejmij dźwignię sterowania dyszą wody, a następnie to "kółko", tak jak pisałem.
BTW - po co chcesz wyciągać programator?
Programator wyciagam bo woda leci non stop - nie rozłącza elektrozaworu. Który triak jest odpowiedzialny za odciecie zaworu ?
bolass wrote:hydrostat został sprawdzony.
nares wrote:bolass wrote:hydrostat został sprawdzony.
A tam czysto? http://czesciagd.north.pl/karta/zbiornik-na-odpowietrznika-481241868187-whirlpool,6974612.html