Najprościej to rozwiązać tak jak napisałem w podlinkowanym temacie. Cały problem polega na tym, że jeśli wyślesz liczbę 123 to nie masz pewności, że przyjdzie ona w całości, możesz to odebrać jako dwie liczby - 12 i 3. Wszystkie tablice w c# są dynamiczne. Jeśli chodzi o zmienianie rozmiaru to tak, właśnie chodzi o kolekcje, ale one nie rozwiążą Twojego problemu, bo trzeba zmienić podejście do problemu. Tak jak napisałem zajrzyj tutaj:
gaskoin napisał:
party_pok_er napisał: Jeżeli nie ma innej drogi prócz tej którą napisałeś w tamtych postach to czy mógłbyś poprowadzić mnie tak krok po kroku bardziej szczegółowo?
W powyższym temacie opis jest bardziej szczegółowy, jak zaczniesz go realizować to się zorientujesz, że jest to w istocie dość proste. Idea jest taka, że buforujesz ramki (splitując) tak długo, aż nie będziesz miał wszystkich danych do wyświetlenia. Trochę gimnastyki jest z tego względu, że dane właśnie jak u Ciebie mogą przyjść w kawałkach.
Można to zrobić wiele prościej, ale z tego co piszesz, to wolisz się męczyć niż napisać trochę kodu więcej i mieć spokój. Generalnie podejść może być kilka, ale nie mam tyle czasu żeby pisać artykuły na forum, do których i tak nikt nie zajrzy

Wiem, że dopiero pewnie raczkujesz, ale jeśli będziesz się dłużej zajmował programowaniem, to Ciebie też niektóre rzeczy będą raziły w oczy.
Gwoli wyjaśnienia:
1. i 2. - to zwykłe dodanie dwóch kolekcji, tablic, czy czegotam sobie chcesz.
3. Split (tak jak masz teraz), ale zamiast wpisywania do textboxów robisz kilka rzeczy jeszcze w międzyczasie, tzn - zapisujesz go w tablicy, trzeba tu sprawdzić warunek który napisałem w poście i go zapisać do jakiegoś boola (mówi on o tym czy dane się pocięły). No i na koniec sprawdzenie warunku czy mamy wystarczającą ilość danych żeby je wpisać w textboxy. Jeśli tak to wpisujemy.
Nie wydaje mi się to skomplikowane. Krokowo spokojnie do tego dojdziesz.
0