Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Film zacina się po włączeniu na pełny ekran w Chrome

vinett 02 Aug 2012 12:10 27571 11
  • #1
    vinett
    Level 9  
    Cześć!
    Mam problem, podczas włączenia na Chromie filmu na pełny ekran(na każdej stronie) przez chwile ekran robi się czarny, a później film strasznie się zacina. Na Mozilli tego nie ma. Aktualizowałem Flash'a i nic to nie dało

    Pozdrawiam
  • #2
    User removed account
    Level 1  
  • #3
    vinett
    Level 9  
    Napisałem, że na firefoxie działa, ale nie chce działac na chromie. Firefoxa mam zainstalowanego, ale wole Chrome.
  • #4
    kasiunia7777
    Level 39  
    a próbowałeś najprościej czyli odinstalować chrome, przeczyścić rejestr i na nowo zainstalować? czasami najprostsze rozwiązania są skuteczne
  • #5
    User removed account
    Level 1  
  • #6
    Albatroz
    Level 15  
    Ekran flash, ppm, włącz przyspieszenie sprzętowe.
    Ewentualnie skasuj chrome, (ta przeglądarka nie wie co to prywatność. )
  • #7
    vinett
    Level 9  
    Próbowałem zaznaczać i odznaczać to włącz przyśpieszenie sprzętowe, ale nic to nie pomogło .
  • #8
    kasiunia7777
    Level 39  
    angelica_n wrote:
    Wiesz jak dziala Chrome, jak zapycha zasoby systemowe


    a mówią że taki lekki jest.

    angelica_n wrote:
    WYLACZONY chrome ma kilka wtyczek ktore pracuja zaraz po uruchomieniu systemu i wcale nie trzeba uruchamiac Chrome by to powodowalo spowolnienie.


    to wyrzuć je z autostartu, jesli istnieje taka mozliwość


    Może wyłącz wersje testową html5 w youtube?
    ja miałam w operze problemy z filmami na yt w pełnym ekranie dopóki tego nie wyłączyłam a w firefoxie też było ok.
    wejdź tutaj:
    http://youtube.com/html5
  • #9
    vinett
    Level 9  
    Włączone ani nie włączone nic nie zmienia. Sprawdzałem jak jest na operze, ale wszystko działa. Problem występuje tylko na Chrome.
  • Helpful post
    #10
    majcher87
    Level 10  
    wklep w pasek adresu: chrome://plugins
    potem kliknij z prawej strony "szczegóły"
    teraz w plikach flasha znajdź coś w stylu
    C:\[...]\Google\Chrome\Application\21.0.1180.60\PepperFlash\pepflashplayer.dll
    i wyłącz to

    u mnie pomogło
  • #11
    iamtheone
    Level 26  
    kasiunia7777 wrote:
    angelica_n napisał:
    Wiesz jak dziala Chrome, jak zapycha zasoby systemowe


    a mówią że taki lekki jest.

    W obu stwierdzaniach jest trochę prawdy. Chrome zapycha zasoby systemowe, ponieważ tworzy dużo procesów (u mnie nawet do 13!), ale z drugiej strony w porównaniu do Firefoxa, czy Safari zużywa bardzo mało RAMu.
  • #12
    vinett
    Level 9  
    majcher87 wrote:
    wklep w pasek adresu: chrome://plugins
    potem kliknij z prawej strony "szczegóły"
    teraz w plikach flasha znajdź coś w stylu
    C:\[...]\Google\Chrome\Application\21.0.1180.60\PepperFlash\pepflashplayer.dll
    i wyłącz to

    u mnie pomogło


    Wielkie dzięki, działa.