Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jak rozdzielić sygnał tv kablowej "multimedia"

kemid 02 Aug 2012 16:14 4487 1
    kemid
    Level 10  
    Witam na rysunku A widać jak było przed podpisaniem umowy na Internet. Po wymianie gniazda GA-26F na gniazdo multimedialne GMF-351 na rysunku B widać jak jest obecnie. Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych musze z jednego pokoju przenieść modem/router do drugiego i mam kilka pytań. Naszkicowałem taki mały plan (rys C ) jak według mnie miałoby to wyglądać i proszę o porady czy dobrze kombinuje czy nie. Umiejscowienie odbiorników TV jak i modemu/routera nie może zostać zmienione. Proszę o poradę czy gniazda przeze mnie zaproponowane są OK. Jaki rozgałęziacz mam wstawić w miejsce różowego koła na rysunku C pokój A aby przenieść modem/router do pokoju B. Z góry dzięki jak rozdzielić sygnał tv kablowej "multimedia" jak rozdzielić sygnał tv kablowej "multimedia" jak rozdzielić sygnał tv kablowej "multimedia"
    HaJot46
    Level 15  
    Miałem identyczny problem. Rozwiązałem go przez zastosowanie rozgałęźnika sygnału telewizyjnego (ze złączami F) w pokoju do, którego doprowadzony jest sygnał telewizji kablowowej.
    Miejsce instalacji rozgałęźnika jest oznaczone kółkiem na Twoim trzecim rysunku w pokoju A. Pokoje A i B połączyłem dodatkowym kablem i przeniosłem tam gniazdo DATA i modem. Instalacja działa od kilku lat.
    Pozdrawiam.