Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Konica C500 - Command Workstation 4 nie łączy

kVision 02 Aug 2012 17:43 1225 3
  • #1
    kVision
    Level 13  
    Witam, posiadam C500 + fiery S300. Po zalogowaniu się przez przeglądarkę i pobraniu CWSa wykrywa fierkę ale po kliknięciu wyskakuje sposób logowania Admin< operator, gość (hasła nie ma) - jak kliknę login to pojawia mi się okienko z nazwą serwera i ip "SERVER-477849 (10.0.0.5)", mogę kliknąć OK. Następnie powraca do tego okienka logowania.

    Najdziwniejsze jest to, że mam na komputerze jeszcze CWS 3, który był dołączony do fiery Xeroxa i tam podając ip normalnie wchodzę.

    Postaram się pobrać jeszcze wersje 5.

    Dokładna wersja dołączona do fiery to 4.1.0.45.

    Pamiętam jeszcze wcześniej, że instalowałem 4 do tego Xeroxa, żeby sprawdzić ale miały problemy z komunikacją (wolno działało i nie wszystkie funkcje).
  • #2
    kVision
    Level 13  
    Wersja 5 również nie loguje się do fiery. Po kliknięciu zaloguj znów wyskakuje na okno logowania. Tylko wersja 3 działa poprawie - standardowo z fiery pobiera mi 4 i ona powinna dzialać :| :|

    Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
  • #3
    kVision
    Level 13  
    Czy ktoś dysponuje obrazem dysku instalacyjnego, żeby na nowo zainstalować oprogramowanie Fiery 1.1 ?

    Dodano po 6 [minuty]:

    Konica C500 - Command Workstation 4 nie łączy

    Konica C500 - Command Workstation 4 nie łączy

    Konica C500 - Command Workstation 4 nie łączy
  • #4
    kVision
    Level 13  
    Okazało się, że Fiery ma uwalony soft - reinstalacja przywróciła jej życie.