Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Technics SA-DX930 zamiana amplitunera

asdfasdf 03 Aug 2012 13:19 4600 15
Renex
    asdfasdf
    Level 13  
    Witam Koledze zaproponujcie mi coś konkretnego. Chodzi mi o amplituner, słucham muzyki w stereo. Kolumny paradigm monitor 7v2. Ten amplituner nie spełnia moich oczekiwań mało basu i sopran słaby. Mam okazję zamiany na Yamaha RX-V430RDS może ten będzie lepszy nie chcę na razie wydawać dużo kasy. Co proponujecie?
  • Renex
    Anonymous
    Anonymous  
    asdfasdf
    Level 13  
    jakieś propozycje ?
  • Renex
    Uzytkowinik19
    Level 38  
    W jakim pomieszczeniu słuchasz muzyki? i jakiej?
    asdfasdf
    Level 13  
    Pokój 24m w bloku, jakiej muzyki słucham : moi ulubieńcy
    Ira, Phil Collins, Łzy, muzyka akustyczna brzmienie gitar moja pasja, Dżem, Celine Dion, James Blunt. Odtwarzam teraz z blu-ray samsunga przez wejście optyczne sygnał jest ok ale ten technics trochę słabo sobie radzi.
    Uzytkowinik19
    Level 38  
    A jaki budżet?
    Z nowych H/K 980
    asdfasdf
    Level 13  
    No właśnie na razie nie chcę dużo wydawać myślę coś do 500 zł jakiś amplituner. Oczywiście zdaję sobie sprawę że będzie ciężko coś znaleźć, ale może coś ze starszych modeli i mile by był widziany z wejściem optycznym. Znalazłem Yamaha RX-V430RDS. A co do wzmacniacza i tunera to nie zastanawiałem się.
    Uzytkowinik19
    Level 38  
    500zł z wejściem optycznym? ciężko będzie, za troche ponad 500zł Sony TA-F630ESD, może jakiś wyższy model AKAI'a np. AM-69.
    asdfasdf
    Level 13  
    Zastanawiam się czy zakup tej Yamahy o której pisałem wcześniej będzie krokiem wstecz? Docelowo Nakamichi AV 8 bądź AV10, ale na to jeszcze przyjdzie czas. Dlatego szukam jakiegoś kompromisu byle dźwięk był na odpowiednim poziomie, no to nie musi być optyczny.
    Uzytkowinik19
    Level 38  
    Dlaczego AV? jeśli o jakość chodzi to polecam wzmacniacz stereo + tuner. Chociaż prawde powiedziawszy nie znam tego Nakamichi AV to nie wydaje mi sie aby prezentował jakość dźwięku porównywalną do dobrego wzmacniacza ze starych lat.
    asdfasdf
    Level 13  
    Trudno mi porównywać nie miałem do czynienia z wieloma sprzętami. Mój brat ma nakamichi av 10 Japończyk, są jednostki na allegro koszt ok 2000 zł moim zdaniem całkiem udany polecam zapoznanie się :). Co szukać z wzmacniaczy technics , sony, marantz...
    Pompic
    Level 12  
    Niecałe 2000zł. Jestem maniakiem Sony i Samsunga, natomiast w tym przypadku sugeruje Sony : )
    asdfasdf
    Level 13  
    A co myślicie o NAD t760 jest na allegro za 650 zł,wiem ciągle idę w amplituner. To co wcześniej kolega zaproponował jest ok ale bez pilota to ja nie chcę po kilku piwkach nie trafie do wzmacniacza aby dać głośniej..

znalazłem jeszcze cambridge azur 640a, i zastanawiałem się nad Yamaha a-2
    asdfasdf
    Level 13  
    Kupiłem Yamahę rx-v 596RDS i powiem że jestem mile zaskoczony pod względem dźwięku, ładnie gra środkiem i górą ale bas to porażka jest słaby i nie dopracowany, chyba ze względu na słabą moc na kanał bo 70W przy 8 Ohm. Zastanawiam się czy można ją jakoś podkręcić jest model Yamaha rx-v 596 który ma 100 W na kanał.
    asdfasdf
    Level 13  
    Zgadzam się nie było to najlepsze rozwiązanie ale zawsze mogę sprzedać. Ale pojawia się pytanie co kupić? Słuchałem Cambridge i gra sztywno tego nie chcę. Wzmacniacz no i jeszcze muszę mieć oczywiście tuner bo dużo słucham i najlepiej aby było sterowanie z jednego pilota. Mam już ich kilka i walają się po pokoju a nie chcę żadnych uniwersalnych cudeniek.

koledzy a co sądzicie o yamaha rs300 amplituner stereo.

Moderated By Pablo1964:

W związku z założeniem nowego tematu zamykam.