Witam, jestem w sumie szczęśliwym posiadaczem amplitunera AIWA AV-D97, jest to najwyższy model z 1999 roku (5x120Watt RMS) DD, DTS itd itp. wszystko działa dobrze ale denerwują mnie szumy słyszne w głośnikach. Są one dosyc donośne - już przy poziomie głośności 1 (na samiutkim początku a skala jest do 30- potencjometr głośności można obracać w kółko) słuchać te szumy z 2-3 metrów!!!, potem jak daję głóśniej gdzieś do połowy ( 15-18 ) wogóle nie wzrastają, jak przekroczy 18 to zaczynają jeszcze delikatnie rosnąć i w pozycji na maxa ( 30 ) rosną gdzieś na moje ucho o 3db w stosunku do szumów słysznych na poziomie 1-18. Trochę mnie to denerwuje, czy da się coś z tym zrobić bo szkoda mi tego sprzętu (ma bardzo fajne brzmienie) i wszystko to czego mi potrzeba.
Nie wiem czy inne egzemplarze też tak mają. Być może to usterka mojego, a być może tak ma być (ale jeżeli tak ma być to czy da się to skorygować i za jaką cenę?)
Proszę o rady, jednak zaznaczam, że nie jestem elektornikiem a jedynie hobbystą. Na moje oko to wina przedwzmacniacza ale co w nim wymienić, co usprawnić, a może to coś innego??!!
Nie wiem czy inne egzemplarze też tak mają. Być może to usterka mojego, a być może tak ma być (ale jeżeli tak ma być to czy da się to skorygować i za jaką cenę?)
Proszę o rady, jednak zaznaczam, że nie jestem elektornikiem a jedynie hobbystą. Na moje oko to wina przedwzmacniacza ale co w nim wymienić, co usprawnić, a może to coś innego??!!
przestan picia