logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta LED 2203 22 – opinie użytkowników o jakości obrazu, dźwięku i kątach widzenia

piwkooo 05 Sie 2012 12:53 12141 11
REKLAMA
  • #1 11177218
    piwkooo
    Poziom 25  
    Ocena: 126
    Witam.
    Planuję zakup tv 22 cale i natknąłem się na aukcji na ten model.
    Czy, ktoś go już używa i mógłby się podzielić spostrzeżeniami ?
    Głównie chodzi mi o kąty widzenia i jakość obrazu i dźwięku.
    W sieci niestety nic nie znalazłem, może jeszcze za świeży :|

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11181074
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 11182156
    piwkooo
    Poziom 25  
    Cytat:

Zależy do jakiej kwoty zakup ?

No właśnie szukam coś "tanio i dobrze", ale wiadomo "to se ne da" :D
    Tak na serio to i tak kupię coś do 1 tyś, ale chciałem rozpytać o tę mantę , bo lubię wspomagać polskie firmy.
    Może ktoś przynajmniej spotkał się z tym modelem gdzieś w markecie to sobie podjadę i oblukam, co i jak !

Pozdrawiam
  • #4 11186282
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 11211470
    siengrzesio
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Kupiłem tę Mantę z przeznaczeniem do kuchni. Obraz jest ok, ale dźwięk jakiś taki pusty i płytki. Może kiedyś się przyzwyczaję. Stary Sharp 15" z jednym głośnkiem grał o niebo lepiej.
    Skusiła mnie jego bardzo niska cena - 599zł. I jeszcze jedna dość ciekawa rzecz, a mianowicie możliwość zgrywania filmów na pendraka, albo na dysk zewnętrzny. Poza tym TV czyta filmy z dysku o formacie Fat32 jak i NTFS.
  • #6 11212427
    arrakis74
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Kolego Siengrzesio gdzie go kupiłeś za 599 zł?
    Wszędzie ceny powyżej 600 PLN.
    Podaj proszę gdzie go kupiłeś.
    Może być na prv żeby nie robić reklamy sklepu.

Pozdrawiam

Art
    arrakis74(_at_)gazeta.pl
  • #7 11213744
    siengrzesio
    Poziom 12  
    arrakis74 dotarła do Ciebie wiadomość na pw. Jeśli nie to proszę:
    Manta LED 2203 22 – opinie użytkowników o jakości obrazu, dźwięku i kątach widzenia
  • #8 11223140
    siengrzesio
    Poziom 12  
    Niestety, nic co piękne nie trwa wiecznie. Ostatnio, gdy zajechałem do marketu cena była sporo większa, czyli 679zł. Niby niewiele, ale jak dla mnie to spora różnica.
  • REKLAMA
  • #9 11419989
    rysiekj
    Poziom 14  
    Ocena: 52
    Kupiłem wczoraj w Auchan za 649 z bonem (Skarbonka) na 50 zł.
    Ale TV chodzi fatalnie. Smużenia etc. Sądziłem że tuner DVB jest w nim kiepski, ale jak podłączyłem go do zewnętrznego tunera przez HDI , to samo. Obraz tragedia. To samo na klasycznej antenie.

Inne TV na tych samych kablach chodzą fenomenalnie, więc to wina tej Manty.

Co sądzicie ? Czyżby niewypał.
  • #10 11421910
    siengrzesio
    Poziom 12  
    Może trafił Ci się wadliwy egzemplarz. U mnie obraz jest OK, ale do dźwięku się nie przyzwyczaiłem i się chyba nie przyzwyczaję. Wadą jest jeszcze tuner, który musi mieć naprawdę silny sygnał z anteny, aby cokolwiek pojawiło się na ekranie.
    :cry:
  • #11 11425997
    rysiekj
    Poziom 14  
    Ocena: 52
    Masz w 100% rację.
    Wymieniłem na inny egzemplarz i ten drugi ma ciut lepszy tuner, bo złapał to co miał złapać.
    Ale tuner DVB jest podobnie słaby, wymaga super anteny.
  • REKLAMA
  • #12 11553522
    piwkooo
    Poziom 25  
    Witam
    Poczytałem wasze opisy, obejrzałem w markecie Mantę, jednak nie przypadła mi do gustu.
    No i kupiłem, ale SHARP LC-24LS240E w MM z promocji za 899.
    TV ogólnie jest dobrze wykonany, jest to ten ciemno srebrny.
    Matryca trochę ciemna, trzeba w menu ustawić podświetlenie na max, żeby było widać jak na innym LED z podświetleniem na średnim poziomie.
    To jeszcze ponarzekam, menu chodzi jak nokia E50 ( kto miał to wie :D ) wszystkie nastawy, zatwierdzenia i powroty do poprzedniej strony trwają wieki ...
    Pilot jak w najtańszym chińskim sprzęcie, mało ergonomiczny i wykonany z tandetnego plastiku, chyba z przetopionych obudów starych TV zbieranych nakazem kochanej UE.
    Jak macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem tylko trochę z opóźnieniem, bo TV był dla Mamusi i nie mam go przy sobie :D

Pozdrawiam
    Andrzej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat telewizora Manta LED 2203, zwracając uwagę na jego jakość obrazu i dźwięku. Wiele osób podkreśla, że obraz jest zadowalający, ale dźwięk jest słaby i płytki. Niektórzy użytkownicy zauważają problemy z tunerem DVB, który wymaga silnego sygnału, aby działał poprawnie. W odpowiedzi na pytania o alternatywy, polecane są modele Sharp LC-24LS240E oraz Toshiba 22SL833. Użytkownicy dzielą się również informacjami o cenach, które wahają się od 599 zł do 899 zł, w zależności od miejsca zakupu i promocji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA