Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co kupić Tuner Ferguson Ariva 202E czy Ferguson Ariva 210 Combo

rzuczek 05 Aug 2012 21:21 6851 4
    rzuczek
    Level 17  
    Potrzebuję nowego tunera DVB-S2 do Cyfry plus.
    Chciałbym mieć możliwość nagrywania (ewentualnie odtwarzania zapisu na PC)
    Tunera DVB-T nie potrzebuję ale i nie przeszkadza.
    Cena jest taka sama.
    Co wybrać co jest bardziej stabilne i czy Ariva 202E potrafi coś więcej niż 210 Combo?
    rzuczek
    Level 17  
    Ariva 202E w stosunku do Arivy 250 Combo ma lepszą grafikę i może pracować z W02 (WLAN przez USB)

Kupuję Ariva 250 Combo
    -> Szybki procesor
    -> Pracuje z W02
    -> Jedyny minus... Nie ma wyjść analogowych oprócz SCART
    Bartosz Ruchlewicz
    Level 11  
    Witam. Posiadam dekoder Ferguson ARIVA 210 Combo z kartą Cyfry+ (pakiet Optimum HD) i jak do tej pory nie miałem z tym zestawem żadnego problemu. Kanały przełączają się szybko i jakość jest super. Z nagrywaniem też nie miałem problemu. Polecam ten zestaw.
    nimfomanka
    Level 1  
    witam mialem kiedys zestaw tv sat ale tuner dawno padł
    czy jak kupie tuner ariva 202 to bedzie to dzialalo
    chodzi mi tylko o darmowe kanaly tak jak z naziemnej tv
    vegasic
    Level 13  
    Ariva combo oprocz tunera sat posiada rowniez tuner telewizji naziemnej, ktorym po podlaczeniu zwyklej anteny mozna ogladac kanaly cyfrowe telewizji naziemnej, nagrywanie programow na dysk pozwoli na odtworzeniu ich na komputerze po przekonwerterowaniu, domyslny format zapisu plikow to +.ts.
    Odp dla uzytkownika nimfomanka, tak będzie mozna ogladac kanaly fta, bez jakich kolwiek problemów

Posiadam tuner ferguson ariva 102E jestem zadowolony uzywam go do ogladania cyfry plus poprzez rozdzielenie sygnalu splitteram clone+, nagrywanie i odtwarzanie sa płynne, w sumie lepiej działa niż oryginalny tuner z nagrywarką hd pvr cyfry.