Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TRANSMITER FM w bagażniku czy będzie działać

GREG0728 07 Aug 2012 14:56 2917 3
    GREG0728
    Level 9  
    Witam, chciałbym się Was poradzić odnośnie kupna transmitera fm do auta.
    Chciałbym by ten transmiter był np: w gnieździe zapalniczki w bagażniku lub na tylnym wejściu za podłokietnikiem a pilot był montowany w kierownicy.
    Pytanie moje czy nie będzie zakłóceń czy pilot z transmiterem będą się widzieć i co byście polecili tak do 100zł :)

Dzieki i pozdrawiam :-)
    slaweeek
    Level 11  
    działac napewno będzie działac (nawet jak ktos będzie jechał koło Ciebie i taka samą fale ma ustawioną to słyszy Twoją muzyke :D), a jeżeli chodzi o pilot to różnie bywa. Zalezy jakiej firmy transmiter, jak będzie ustawiony itp.
    adrianos2166
    Level 2  
    Popieram zdanie kolegi, ze transmiter będzie działać. Przy zakupie zwróć uwagę na jego zasięg. Ja kupiłem zwykły transmiter FM na allegro za jakieś 30zł i jestem z niego zadowolony. Ma trochę obcięty dół ale wystarczy podkręcić bas w radiu i jest ok. Jak za taką cenę jestem bardzo zadowolony i polecam takie wynalazki:)
    tranzystor999
    Level 9  
    Ja posiadam prymitywny transmiter za 20zł. Jak narazie sprawuje się idealnie.
    Z bagażnika działał będzie na 1oo%. Gorzej z pilotem jeśli będzie on na fale irda (podczerwień) to raczej nie, ponieważ nic nie może być pomiędzy pilotem a transmiterem.
    Jeżeli na fale radiowe (nie wiem czy są takie) powinno działać.