Witam, odpowiedź dla kolegi ospzabrodzie:
Mam taki sam problem, tylko u mnie jest wyciek z dolnej- środkowej części siłownika a winne są temu uszczelki oznaczone strzałkami - pierwsza i druga od lewej strony( na zdjęciu przedstawiającym tłok siłownika). Ten zespół tłoka woda pod ciśnieniem pcha na dół, i obie uszczelki zużywają się w wyniku tarcia: 1. pierwsza od lewej- o wewnętrzną ścianę cylindra siłownika;
2. druga od lewej- o powierzchnię metalową siłownika.
W twoim przypadku, kiedy masz wyciek do góry- wymieniłbym uszczelkę na samej górze siłownika, (tę dociskaną mosiężną podkładką) bo ona zużywa się poprzez tarcie o powierzchnię metalową siłownika. Miałem też taki przypadek wycieku jak w Twoim przypadku, i po jej wymianie wyciek zatrzymałem. Tą uszczelkę masz wyciągniętą, bo musiałeś ją zdemontować, żeby zrobić zdjęcie siłownika z zaznaczonym dookólnym wyciekiem.
Natomiast uszczelka- trzecia od lewej powinna być raczej dobra bo pracuje tylko w warunkach ciśnienia bez żadnego tarcia, więc wyczyszczenie jej i jej gniazda, oraz przesmarowanie jej smarem CX-80 powinno odnowić pewność utrzymania szczelności. Nazwa handlowa uszczelek zespołu kotła/siłownika: MS-2A01501.
Pozdrawiam.
Dodano po 5 [godziny] 31 [minuty]:
Znalazłem potrzebny zestaw uszczelek do zespołu kotła/siłownik, handlowy symbol: MS-2A01501, oto link:
http://allegro.pl/krups-uszczelki-zestaw-naprawczy-zespol-kotla-i2803104038.html
Są tutaj wszystkie potrzebne uszczelki.
Pozdrawiam.