Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AMILO Li 1718 - Nie widzi napędów optycznych.

jarusz85 08 Sie 2012 14:18 606 0
  • #1 08 Sie 2012 14:18
    jarusz85
    Poziom 18  

    Koleżanka przyniosła mi do sprawdzenia laptopa FS AMILO Li 1718.
    Kilka tygodni temu przestała jej działać nagrywarka, doszła do wniosku że się uszkodziła więc zakupiła nową.
    Wymiany dokonał jej brat ale niestety nadal był z nią problem, więc przyniosła mi to wszystko do sprawdzenia.
    Moja diagnoza:
    -napędy nie są widziane w biosie jak rówież w systemie Vista
    -dostają napięcia, otwierają się normalnie,płyty kręcą,dioda na obudowie od napędów pokazuje normalną ich pracę ale po za tym nic
    -sprawdzałem na kilku różnych napędach lecz skutek nadal negatywny
    -potwierdziłem 100% sprawność napędów na innym laptopie
    -zastosowałem porady z zamieszczonej fotki ale bez pozytywnego efektu
    -bios zaktualizowany

    Dodam jeszcze że te sprawdzania widoczności napędów robiłem zarówno z podłączonym jak i odłączonym dyskiem twardym i z różnymi dostępnymi ustawieniami w biosie przy napędach optycznych.

    Mogę zamieścić fotki płyty głównej jeżeli to by coś pomogło ponieważ szukałem jakiegoś fizycznego uszkodzenia na stykach lub zimnych lutów i mam go rozkręconego.


    AMILO Li 1718 - Nie widzi napędów optycznych.

    0 0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo