Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mała prędkość internetu mobilnego.

razelll 08 Aug 2012 20:46 2356 6
    razelll
    Level 9  
    Cześć, piszę do Was w związku z problemem, który mam od kilku dni. Sprawa wygląda tak, że przeprowadzam się z miasta na wieś i trzeba załatwić kwestię internetu. Kablówka i tego typu rzeczy odpadają i została mi tylko opcja z internetem mobilnym. Wziąłem na początku na wypróbowanie vectre i cyfrowy polsat. Panie w biurze obsługi powiedziały mi, że tak mniej więcej będzie działał ten net. Co się okazało, jeden i drugi tak mulił, że samo google wczytywało mi się około minuty, nie mówiąc już o innych stronach. Myślałem, że to po prostu beznadziejni dostawcy internetu, dlatego wziąłem jeszcze na próbę orange, blue connect i play. Ze wszystkimi tak samo. Najlepsze jest to, że internet sprawdzałem na komputerze stacjonarnym i na laptopie, jeszcze u siebie w mieszkaniu w mieście i tam nawsi i jest to samo. Serio nie wiem o co chodzi, oba komputery są raczej wolne od wirusów, wymagania też spełniają, tym bardziej, że laptop jest praktycznie nowy.
    Ma ktoś jakieś pomysły o co może chodzić, albo może ktoś miał podobny problem?
    Z góry dziękuję za pomoc
    User removed account
    User removed account  
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    krzychna33 wrote:
    , Jednak polecam ci postarać się o kabel i pójść

Co to znaczy postarać się o kabel?
    razelll
    Level 9  
    Żeby tylko 256 kb/s, jak on wyciąga u mnie w mieszkaniu w mieście maks 20 kb/s i na wsi to samo. Akurat Cyfrowy Polsat mi działał najwolniej, ale serio nie wiem czego to jest kwestia. Póki co nie wiem, czy jest tam możliwość podpięcia kabla nawet, bo to jest nowe wiejskie osiedle i nie ma studzienki z tego co sie orientuje. Amożna coś skonfigurować przy tym Internecie, żeby dzialal szybciej?

Dodano po 10 [minuty]:

@quinty Rzecz w tym, że chłopak mieszkając na wsi ma takie transfery jak ja w mieszkaniu w mieście, a od centrum mieszkam niedaleko. To samo właśnie mam w domu na wsi, także tutaj jakby odległość nie robiła różnicy. Myślisz, że antena załatwiłaby problem?
    Adam Slodowy 66
    Level 2  
    a ja nie polecam ci cyfrowego Polsatu, po prostu słabo działa, mozesz nawet nie miec zasiegu lub bedzie gubił zasieg ci chwilę. Kup sprawdzony internet od innego dostawcy, cyfrowy polsat to ciągle testy i niepowodzenia, nie daj sie oszukac reklamie, w reklamie same kłamstwa
    simirecki
    Level 11  
    Niestety, muszę potwierdzić co napisał kolega powyżej. Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Nadajniki przeciążone i częste awarie.