Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Scania 144L 460 - problem z powietrzem

safin 09 Aug 2012 19:05 2252 4
    safin
    Level 14  
    Mam problem w Scani 4, dzisiaj rano nabiłem powietrze i podczas podczepiania pod przyczepe kilka razy mocniej nacisnęłem na hamulec aż zauważyłem że na prawym zegarze w oczach uchodzi powietrze, nabiłem jeszcze raz do końca i pompowałem hamulcem i powietrze znika w oczach, podociągałem grzechotki, ubytków żadnych podczas hamowania nie słychać, kompresor nabija powietrze w miare szybko, gdzie szukać przyczyny?
    arturdip
    Level 30  
    mialem kiedz

Dodano po 26 [sekundy]:

mialem kie

Dodano po 10 [minuty]:

sorry za głupie wpisy klawitura niae działała Miałem to w manie i wtedy był uszkodzony siłownik hamulca powietrze nie uciekało a po paru nacisnieciach hamulca go nie było
    kwantor
    Level 38  
    Szukaj uszkodzonej membrany w siłowniku.
    Trzeba 2 ludzi, sam nie znajdziesz.
    safin
    Level 14  
    Właśnie przeleciałem słuchowo wszystkie siłowniki i na wciśniętym hamulcu nie słychać powietrza żeby uciekało, a na zaciągniętym ręcznym wszystkie siłowniki są naciągnięte
    kwantor
    Level 38  
    Jeżeli dziura jest dużego przekroju, to nie usłyszysz łatwo syczenia, bo to wieje.
    Nie ma cudów, weź kogos kto naciska na spuszczonym ręcznym, a ty wex sobie jakisz spryskiwacz z pianą i sprawdzaj, powietrze może schodzić wzdłuż cięgna siłownika.
    Wszystko trzeba przelecieć, zawory, przewody. Może kłódka w naczepie jest nieszczelna.