Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yamaha rs-300 jakieś opinie

asdfasdf 11 Aug 2012 15:29 13426 11
Renex
    asdfasdf
    Level 13  
    Zastanawiam się nad zakupem Yamaha rs-300 proszę o opinie na temat tego amplitunera.
  • Renex
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    Do czego ma być używany ? Jakie masz zestawy głośnikowe, pomieszczenie ?
  • Renex
    asdfasdf
    Level 13  
    Chodzi mi o stereo mam kolumny Paradigm monitor 7v2. Słucham spokojnej muzyki wieczorami gdy już wszyscy w domu śpią oczywiście nie za głośno. Interesuje mnie czy ten amplituner będzie miał odpowiedni bas krótki i dokładny, bo posiadam teraz Yamahę rx-v596RDS i jest okropny ale góra i środek jest ok. Pokój ok 25m. Głównie słucham takich wykonawców: Phill Colins , Celine Dion, Garu, Ania Wyszkoni, Lady Pank, Perfect- to co lubię a również nagrane brzmienia gitar.
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    asdfasdf wrote:
    bo posiadam teraz Yamahę rx-v596RDS i jest okropny ale góra i środek jest ok.
    Bo to amplituner KD, który niezbyt dobre gra w stereo.
    Potrzebujesz amplitunera, czy wzmacniacza ? Co będzie źródłem dźwięku ?
    Sprzęt musi być nowy ? Ile masz pieniędzy ?
    Ten amplituner kosztuje około 1000zł. Za 1000zł możesz mieć używany sprzęt, w bardzo dobrym stanie, który gra o kilka klas lepiej. Na nowy wzmacniacz stereo, porównywalny ze sprzętem używanym do 1000zł, trzeba wyłożyć 3000zł.
    Obecnie, nowe sprzęty do 1000zł brzmią tak samo - plastikowo.
    asdfasdf
    Level 13  
    Tak tylko chodzi o to że mogę go mieć za 500 zł od znajomego na gwarancji, sprzedam tą yamahę którą teraz mam i dołożę coś do lepszego amplitunera, mógł byś coś polecić zależy mi na amplitunerze bo nie muszę mieć dwóch osobno sterowanych urządzeń tunera i wzmacniacza a amplituner jest wygodny.

Idę spać jutro odpiszę miłej nocy.

Sygnał z blu-ray samsung optical dotychczas w rs300 tylko rc2 wchodzi w grę.

Chcę wydać ok 600 zł dlatego ta Yamaha mnie zainteresowała. Nie musi być nowy.
    asdfasdf
    Level 13  
    Już kupiłem rs 300 i oddałem była tragiczna.

moderator kosz
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    asdfasdf wrote:

moderator kosz
    Spokojnie, poczekaj. Doradzimy Ci coś innego. Yamaha RX-770
    http://allegro.pl/yamaha-rx-770-markowy-amplituner-stereo-top-model-i2540920318.html
    Całkiem dobry amplituner, z połowy lat 90, kiedy Yamaha robiła na prawdę dobry sprzęt stereo.
    asdfasdf wrote:
    Już kupiłem rs 300 i oddałem była tragiczna.
    Nie dziwię się. Wybacz, nie miałem komputera a aplikacja na androida nie pozwala na odpowiadanie. To jest współczesny sprzęt, czyli niestety chińskie badziewie.
    asdfasdf
    Level 13  
    Jeszcze mam w domu model Yamaha rx-v596rds . Powiadasz że ten zaproponowany może zagrać lepiej, akurat Yamaha przypadła mi do gustu. Zastanawiam się, może się mylę ale czy made in Malysia to dobry wybór miałem nadzieję że będzie Japan. Malysia mam w domu i jest tragedia a poboru mocy mają tak samo ok 280W. Zastanawiam się nad zakupem Cambridge Azur 640A miałem kiedyś pożyczony i całkiem fajnie grał.
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    asdfasdf wrote:
    Powiadasz że ten zaproponowany może zagrać lepiej,
    Tak, to kawał dobrego klocka, który jest stworzony do stereo, Twój sprzęt to amplituner KD, który w stereo kuleje.
    asdfasdf wrote:
    Zastanawiam się, może się mylę ale czy made in Malysia to dobry wybór miałem nadzieję że będzie Japan.
    Nie ma to większego znaczenia. Nie ważne kto składa, ważna jest jakość zastosowanych podzespołów.
    asdfasdf wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem Cambridge Azur 640A miałem kiedyś pożyczony i całkiem fajnie grał.
    Azur, to inna bajka, powinien zagrać lepiej od wszystkich sprzętów, o których mówiliśmy. Wszystkie Azury brzmią bardzo dobrze. Pamiętaj że to wzmacniacz, nie amplituner.
    asdfasdf
    Level 13  
    Ta Yamaha nie ma pilota a na allegro nie ma na razie-może się pojawi. Mam kontakt do gościa we Wrocławiu i mogę go kupić za ok 600 zł. i do tego tuner bym sobie sprawił.
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    asdfasdf wrote:

Ta Yamaha nie ma pilota
    To niestety wada sprzętów z lat 90.
    asdfasdf wrote:
    na allegro nie ma na razie-może się pojawi.
    Przecież link Ci podałem.
    asdfasdf wrote:
    Mam kontakt do gościa we Wrocławiu i mogę go kupić za ok 600 zł. i do tego tuner bym sobie sprawił.
    Cena 6 setek za Azura, to dobra cena.
    asdfasdf
    Level 13  
    Tak tylko azura juz kiedyś słuchałem i nie jest taki rewelacyjny. Zastanawiam się pooglądam posłucham jeszcze czegoś i zobaczę co wybrać dzięki za pomoc.

Koniec poszukiwań kupiłem Nakamichi RE-3, jest rewelacyjny jeszcze raz podkreślam rewelacyjny, słuchałem kilka różnych innych modeli nowych, starych, ale ten mnie powalił z nóg.Głośność na godz. 10 i wyrywa membrany jest moc i jest przede wszystkim jakość, amplituner z lat 90 ale ma się czym pochwalić.

Dzięki koledzy miłego słuchania. Hej