Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki odkurzacz - instalacje cctv i alarmowe

Jacek28 11 Aug 2012 18:49 2468 7
Optex
    Jacek28
    Level 19  
    Potrzebuję odkurzacz przemysłowy, dzięki któremu uniknąłbym nadmiernego śmiecenia podczas wiercenia otworów do czujek, kamer, czasem malej bruzdy na przewód. Niestety o odkurzaczach nie mam zbytnio pojęcia, więc może ktoś z Was coś doradzi. Nie chciałbym wydawać więcej niż 1000 zł na sprzęt a jednocześnie mieć jak najtańszą eksploatację i niedrogi silnik w razie wymiany.
    Co sądzicie o tych modelach:
    BOSCH GAS 1200 L
    BOSCH GAS 15 L
    Karcher WD 3.500
    Karcher WD 5.200
    który od razu wykreślić, ewentualnie jaki spoza tej listy ?
  • Optex
    jacur
    Level 32  
    Starmix HS A-1420 EH 1400W

Jest to firma która robi odkurzacze dla boscha makity metabo i jeszcze kilku innych firm które naklejają swoje logo ;)

Proszę o zachowywanie zasad poprawnej polszczyzny i właściwej pisowni jednostek, symboli i nazw technicznych. Wielkość liter ma znaczenie! [retrofood]
  • Optex
    Jacek28
    Level 19  
    jacur wrote:
    Starmix HS półautomatyczny system oczyszczania filtra 1400W

Jest to firma która robi odkurzacze dla boscha makity metabo i jeszcze kilku innych firm które naklejają swoje logo ;)

Słyszałem o tej firmie dobre opinie, ale nie wiem jak z częściami zamiennymi - na Allegro kiepsko. Cena podobna do BOSCHA 1200L - czy ten Starmix jest lepszy w jakimś zastosowaniu ? 1200 L posiada półautomatyczny system oczyszczania filtra, czego w opisie HS A-1420 EH nie znalazłem.
    jacur
    Level 32  
    Jacek28 wrote:
    Słyszałem o tej firmie dobre opinie, ale nie wiem jak z częściami zamiennymi - na Allegro kiepsko

Firma http://www.langelukaszuk.pl jest dystrybutorem odkurzaczy i części zamiecionych.

Samo posiadam model IS ARD-1225 EWS pracuje już 3 rok raz miał przyziemienie z wysokości 2,5m na beton i nadal żyje i ma się dobrze :D
    jacur
    Level 32  
    Jak chcesz do prac instalatorskich to potrzeba odkurzacz z gniazdem na elektronarzędzie.
    marek 1871
    Level 15  
    Cześć. Jak dokładnie się przyjrzeć to GAS1200L i GAS15L to dokładnie to samo. Znajomy ma GAS1200 do prac na budowie i jest zadowolony. Podstawowa zaleta (jeśli nie użytkuje się dużo i nie trzeba dużej pojemności) to niewielki rozmiar maszyny. Wozi go w osobówce i nie ma kłopotu. Jest to standardowa praca, sprzątanie po remoncie. Nie używa do bruzdownicy.
    PtasiorWro
    Level 28  
    Też polecam Starmix.
    Przykładowo te same części robione przez tych samych producentów tylko w innych pudełkach;
    silnik 230zł w Starmix 600zł bosch
    elektronika 250Starmix 650bosch