Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Golf V - Alarm tytan ds400 can E20 97RA-01 1534

damicom 11 Aug 2012 23:06 3756 8
    damicom
    Level 10  
    Witam wszystkich. Mam problem z alarmem, w sumie działa tak jak by nie działał. Po wciśnięciu przycisku na pilocie fabrycznym od auta zamyka się tylko centralny i nic więcej, można kluczem normalnie otworzyć drzwi i syrena nie wyje. Trybu warsztatowego na 100% nie jest włączony. Dioda od alamu również nie mruga. Znalazłem różnie instrukcje ale zawierają one taką nazwę : TYTAN DS400-Cxxx-xxxx-2217, a mój to ds400 can E20 97RA-01 1534.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Masz canowską wersję alarmu. Wpina ją się w magistralę i stamtąd alarm czerpie informacje o otwarciu...
    Alarm działał poprawnie i przestał, czy tak miał odkąd jesteś właścicielem auta?
    Innych problemów w auie nie ma?
    damicom
    Level 10  
    Alarm działał prawidłowo do momentu kiedy zacząłem się bawić w konfigurację (chciałem włączyć automatycznie zamykanie zamka podczas jazdy) i wtedy musiałem coś zrobić nie tak.
    User removed account
    User removed account  
    damicom
    Level 10  
    Tylko jak to zrobić?
    Błażej
    damicom wrote:
    Tylko jak to zrobić?

Właśnie. Zacząłeś robić, sam nie wiesz co. Zrobiłeś, sam nie wiesz co. I nie masz pojęcia, jak to zrobić poprawnie. Jedź z alarmem do specjalisty. Istnieje duże prawdopodobieństwo, ze namotasz jeszcze bardziej.
    damicom
    Level 10  
    Jak nie chcesz pomagać to nie pomagaj. Pytam tylko o radę co zrobić. Wiem jak wejść w tryb programowania. Wg innych instrukcji jak wchodzę w tryb 9 czyli dodawanie nowych pilotów a co za tym idzie resetowanie wszystkich innych ustawień doda powinna się stale świecić oczekując na przycisniecie pierwszego pilota, a się nie świeci, dlatego podałem dokładną nazwę alarmu bo głodny wydaje mi się że to nie ten poziom co jest w instrukcji.

Dodano po 2 [minuty]:

sory za literowki ale pisze z telefonu
    Błażej
    damicom wrote:
    Wiem jak wejść w tryb programowania.

I tyle. Co wiesz więcej, to pokazałeś opisując wyżej. Dalej jesteś tak strasznie pewien swoich umiejętności?
    damicom
    Level 10  
    Jeśli powiesz co i jak to myślę że dam radę, trzeba tylko trochę mnie naprowadzania . typ auta mojego to 3 i taki powinienem wprowadzić po restarcie wg instrukcji w poziomie 3 i to już powinno działać ale tak nie jest