Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV - DVD - DEKODER - Połączenie telewizora , dekodera i kina domowego.

KubaCzochra 12 Aug 2012 12:19 2958 5
    KubaCzochra
    Level 9  
    Witam !
    Mam problem z podłączeniem DVD z TV i DEKODEREM.
    Bardzo prosze o pomoc.
    Typy sprzętów :
    DVD : SAMSUNG HT-HQ25
    DEKODER : DIGIT MF4-K CXV
    TV : AKAI AKFL 3277H
    Z góry dziękuje za odpowiedź.

Z czym masz problem, z połączeniem przewodów? coś dziwnego się dzieje po podłączeniu sprzętu? ginie obraz, głos?
    3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. /Olek II/
    Hucul
    Level 39  
    W instrukcjach obsługi nie ma nic o połączeniu tych sprzętów?
    KubaCzochra
    Level 9  
    No nie ma właśnie inaczej bym sie do was nie zwracał z prośbą.
    Chodzi o problem z podłączeniem kablowym tych urządzeń, nie wiem jak polączyć ze sobą te trzy sprzęty,próbowałem to jakoś rozgryźć ale niestety nie udało mi sie póki co.
    Pablo1964
    Moderator
    Jakiego połączenia próbowałeś i co jest niejasne w instrukcji obsługi?
    Olek II
    Moderator
    Telewizor ma wejście Euro, oraz 2 x HDMI. W instrukcji tunera jest opis podłączenia do telewizora.
    http://www.satfilm.pl/download/1215175024.pdf

DVD jeśli ma wyjście HDMI, podłączasz do gniazda telewizora a na pilocie wybierasz "intput HDMI". Jeśli zaś nie masz wyjścia HDMI w DVD, to podłącz kablem Euro do gniazda "magnetowid" w dekoderze, ale wówczas obraz będzie po wyłączeniu pilotem dekodera do st-by. Za to głowy nie dam, bo niektóre modele dekoderów tej funkcji nie mają, trzeba sprawdzić.
    User removed account
    User removed account