Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt CAR 300D brak dźwięku

21 Sty 2005 14:20 1274 4
  • Poziom 14  
    Problem polega na tym,że mam dwa takie radyjka w przypadku pierwszego nie mogę uzyskać komunikacji z procesorem i nie mogę zczytać kodu. Drugie radio totalnie nie nadaje się do naprawy brak mechaniki magnetofonu uszkodzny panel mechanicznie. Udało się jednak uzyskać komunikację z procesorem chociaż widać,że ktoś wcześniej w tym radiu kombinował. Podmieniłem procesory i w dobrym radyjku śmiga wpisuje kod działa mechanika magnetofonu ale nic nie słychać w głośnikach. Dodatkowo nie działa RDS. Dodam,że wcześniej na tym procesorze, którego nie można odczytać radio grało. Czy problemem może być zły wsad? Proszę o jakieś wskazówki.
  • Poziom 16  
    moja propozycja to podstawić jeszcze teksasa , to on wyświetla rds, a tak z drugiej strony czy licznik błędów w motrolce tej co się nie komunikowała jest zablokowany , jesli nie to użyj liczydełek i wpisz kodzik, mniałem chyba ze 2 takie radia z brakiem komunikacji no i jak dostałem liczydełko to poszły oki.
  • Poziom 14  
    300 d jest na motorololi hc 05 można ją zabezpieczyć wtedy nie komunikuje się z interfejsem

    musisz skasować zawartość wtedy się połączy i będziesz mogł zapisać nowym wsadem
    jest do tego specjalny układ kasownika .
    często występuje ten problem w radiach które były już rozkodowywane
    jesli chodzi o głos
    sprawdz czy dobrze wlutowałeś motorolle i czy przypadkiem czegoś nie wydmuchałeś wokoło.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Często walił też tranzystor odpowiedzialny za funkcję mute. Warto sprawdzić.
  • Poziom 14  
    Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Problem jednak tkwi w procesorze. Wstawiłem swój dobry i chodzi bez problemu. Może ktoś wie gdzie taki procek można kupić?