Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Provision - brak kolorów z tunera dvb-t

gintek 12 Sie 2012 14:20 2727 6
  • #1 12 Sie 2012 14:20
    gintek
    Poziom 9  

    Witam zakupiłem tuner dvb-t goclever android box500 który ma wyjście wideo CVBS i HDMI i po podłączeniu do telewizora poprzez to wyjście cvbs i 3 czincze obraz jest czarno-biały a mój tv nie ma wejścia hdmi bo to jest kineskopowy telewizor Provision 29cali.W tym tunerze nie ma żadnych opcji do przestawienia oprócz rozdzielczości tak samo i na telewizorze mogę zmienić tylko pomiędzy PAL secam ntsc1 i ntsc2 ale to nic nie daje obraz jest nadal czarno biały.Czy jest jakiś sposób żeby uzyskać obraz kolorowy?

    0 6
  • #2 12 Sie 2012 19:28
    mscgs24
    Poziom 21  

    Przyczyn może być wiele, od uszkodzonego kabla po uszkodzone wyjście CVBS.
    Spróbuj kablem S-Cart (euro), spróbuj innym kablem z czinczami, spróbuj kablem antenowym (ten model ma chyba RF-in i RF-out), spróbuj na innym TV.

    0
  • #3 13 Sie 2012 14:33
    gintek
    Poziom 9  

    Próbowałem na pięciu telewizorach i tylko na jednym były kolory tak posiada wyjście antenowe ale ono przekazuje sygnał tylko z anteny a nie z tunera to urządzenie nie ma wyjścia euro tylko AV na jacka z 4 pinami i kabel jest raczej dobry bo był w zestawie z tym tunerem

    0
  • #4 13 Sie 2012 20:59
    mscgs24
    Poziom 21  

    Próbowałeś kablem (jack z 4 pinami z jednej strony) zakończonym euro?
    Ja mam TV kineskopowy jakiś Samsung 21" i specjalnie teraz sprawzałem złącza S-Video to zółte czincz i jak się uda to jest obraz, a jak się nie uda to są tylko pasy, natomiast na euro działa wyśmienicie.
    Może to przypadek lub jakieś sprzeżenie, ale jak mam sygnał na TV przez euro np. tuner dvb-t i podlączę sygnał do s-video to zaczynają mi lecieć pasy poziome po ekranie (nawet jeśli nie przełączę na s-video)

    0
  • #5 13 Sie 2012 21:21
    gintek
    Poziom 9  

    Próbowałem podłączać na różne sposoby nawet podłączyłem do magnetowidu i cały czas jest czarno-biały obraz jutro przedzwonię do serwisu zobaczę co oni powiedzą na ten temat

    0
  • #6 18 Wrz 2012 21:21
    kazkla
    Poziom 19  

    Witam. Mam ten sam problem napisz jak go rozwiązałeś?

    0
  • #7 19 Wrz 2012 06:53
    gintek
    Poziom 9  

    Wysłałem do serwisu do naprawy ale jak narazie cicho żadnej informacji czy naprawili czy nie a miną juz prawie miesiąć

    0