Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Matiz - dusi sie powietrzem

nokia1112 12 Aug 2012 19:09 2715 5
    nokia1112
    Level 2  
    Witam mam problem z matizem. Uruchamiam silnik odpali i raptownie gaśnie, wymieniłem pompę paliwa i nic nie pomogło. przewody wysokiego napięcia tez wymienione, mobilizer normalnie rozłączam że nie ma blokady. ale próbowałem wpuścić mu plaka do filtra powietrza to działa normalnie i na obroty wchodzi a jak tylko zabiorę plaka to od razu gaśnie, i tak pomyślałem jak bym mu ręką przysłonił wąż od filtra powietrza ale nie do końca tak aby przez palce lekko dostawał powietrze i spróbowałem tak zrobić i po uruchomieniu silnika odpalił i działał na wolnych obrotach a jak zabrano ręke to raptownie zgasł tak jak by się dusił powietrzem i nie mam dalej zielonego pojęcia co może być, jeśli ktoś by mógł mi pomóc i podpowiedzieć co może być to z góry dziękuje i pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    mercedesik
    Level 26  
    Lewe powietrze za przepustnicą.
    nokia1112
    Level 2  
    ogólnie to przed tą usterką jakiś miesiąc wymieniałem pierścienie i nową uszczelkę montowałem. jedynie to zaczeło się psuć jak brat chciał sprawdzić ile zrobi km na rezerwie i jak jezdził na rezerwie to poczuł ze silnikiem szarpneło czyli brakowało juz paliwa zgasił go i wlał jakies 10l paliwa chciał go odpalić to własnie odpalał i gasł. spróbował go pociągać z myślą ze odpali ale on wogóle przez 1,2 km nie dał znać. jak juz przestało go ciągać to spróbował na rozrusznik go odpalić i odpalił jezdził jakieś dwa dni normalnie gdzie zaczeło go szarpać aż włanie doszło do takiego stanu jak pisałem wczeniej
    Anonymous
    Anonymous