BeTur wrote: W tej drukarce jest tak, że jeżeli pokazuje, że jest jakaś część do wymiany i zostaje ta część wymieniona, to w menu w podpunkcie Machine Info. wyskakuje dodatkowy podpunkt pozwalający wyzerować licznik wymienionej części. Teraz ten podpunkt jednak nie wyskoczył. Nie wiem dlaczego, może jest to związane z tym, że drukarka nie pokazywała, że bęben jest do wymiany.
Niestety nie mam już tej maszyny by móc pójść Twoim tropem. Jak wcześniej pisałem rozebrałem moduł bębnów trochę z ciekawości a i trochę z chęci znalezienia tzw "Drum Cartridge virgin sensor".
Niestety nie przyjrzałem się zbyt dokładnie punktom
menu.
Mam w związku z tym pytanie. Jak zachowała się maszyna tuż po osiągnięciu 100% zużycia bębna? Czy drukowała nadal, czy też zatrzymała się sygnalizując czerwonym światełkiem powód.
Czy po wyświetleniu komunikatu o konieczności wymiany bębna dokonałaś odczytu pozycji menu dotyczącej stopnia zużycia? Remaining sugeruje istnienia licznika rewersyjnego.
Dodano po 4 [minuty]: BeTur wrote: Stary był strasznie zasypany tonerami, więc myślę, że takie czyszczenie nie wiele mu dało, dlatego go zmieniłam.
Czy zasypane były wszystkie bębny i czy toner był oryginalny?