Cześć wam kupiłem dopiero renault megane coupe i chce z nim cos zrobic w środku , ale nie mam pojęcia o car audio. Wiem napewno ze chce miec subwoofer jeszcze nie wiem jaki ale bardzo mi sie podoba pyle 2 gosnikowy . Nie mam pojecia co zrobic z przodu gdzie co i jak podłaczyć i co z radiem jakie ma byc czy kd-sh77r wystarczy. jaki wzmacniacz i inne takie rzeczy. kto ma troche pojecia co , gdzie i jak sie montuje to prosze o pomoc.
Radio montuje się w miejscu na radio. Głośniki w miejscach na głośniki. Subwoofer w bagażniku. Wzmacniacz też w bagażniku, tam gdzie wejdzie, przykręcony do jakiejś płaskiej powierzchni. W tak niewielkim aucie wystarczy jak napędzisz przednie głośniki i subwoofer wzmacniaczem. Na przód oczywiście zestaw czterech głośników: 2*midbasy i 2* tweetery. Głośniki możesz mntować w oryginalne miejsca lub przerabiać tapoicerki. Wszystko zależy ile chceswz wydać. głośniki kupisz od kilkudziesięciu złotych za jakieś bezfirmówki do nastu tysięcy za najwyższą półkę. Do tyłu subwoofer. Też wedle uznania. Optycznego a przede wszystkim słuchowego. Do takiego zestawu jakiś wzmacniacz czterokanałowy: dwa kanały na przód (prawo i lewo), dwa kanały w mostek na subwoofer lub po jednym kanale na głośnik jeśli sub ma być dwugłośnikowy lub, jeśli się da dwa kanały w mostek do połączonych równolegle głośników w subie (nie każdy wzmacniacz pracuje przy 2 omach jakie uzyskasz łącząc w ten sposób głośniki).
Jeśli chcesz robudować system to dodatkowo głośniki na tył. I dodatkowe dwa kanały wzmacniacza.
Jaki sprzęt i w jakiej konfiguracji to już kwestia pieniondzorów.
Proponuję najpierw trochę poczytać o car-audio.
Stron i to polskojęzycznych jest od za........
A jak już trochę poczytasz to napisz nam jaki masz problem.