Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Athlon 4200+ X2, GeForce 8400GS - grafika tnie po kilku godzinach

popo333 14 Sie 2012 23:49 972 6
  • #1 14 Sie 2012 23:49
    popo333
    Poziom 14  

    Mam problem, gdy gram w gre to po kilku godzinach grafika tnie tak jak bym miał ping 1000, pomaga dopiero zresetowanie komputera. W czym może leżeć problem ?

    Procesor: AMD Athlon 4200+ X2, Ram: 2GB DDR2, Karta Graficzna GeForce 8400GS, Zasilacz Fortron 350W

    0 6
  • #2 15 Sie 2012 00:09
    farmerro
    Poziom 16  

    Monitoruj temperaturę układu graficznego jakimś programem. Podaj temperaturę na forum (gdy jest mniej obciążona oraz podczas grania - gdy gra się tnie). Kiedy ostatnio czyściłeś komputer / wymieniałeś pastę termo?

    0
  • #3 15 Sie 2012 12:44
    Gural666
    Poziom 8  

    Miałem podobnie, po kilku godzinach gry zaczynały się różne błędy w grafice pojawiać. Z początku pomagała zmiana sterowników i czyszczenie ale na krótko. Po jakimś czasie takiej męczarni wymieniłem pastę termoprzewodzącą i zainstalowałem dodatkowy wiatraczek na radiatorze od gpu co poskutkowało redukcją temperatury do 55oC podczas obciążenia i całkowitym ustąpieniem wszelkich objawów. Koszt 15zł + 30minut.

    0
  • #4 15 Sie 2012 13:33
    lukaszek32167
    Poziom 12  

    konserwacja (wymiana pasty, oczyszczenie radiatora z kurzu, smarowanie lub wymiana wentylatora), jeśli nie pomoże reballing lub wymiana układu graficznego.

    0
  • #5 15 Sie 2012 13:57
    popo333
    Poziom 14  

    Faktycznie stara pasta była stwardniała, została wymieniona na nową. Wieczorem napisze czy pomogło

    0
  • #6 16 Sie 2012 10:03
    popo333
    Poziom 14  

    Nie pomogło

    0
  • #7 16 Sie 2012 12:55
    PabloBoSSS
    Poziom 11  

    Reballing lub wymiana układu.

    0