Witam, proszę o pomoc w sprawie rozdzielenia sygnału analogowej telewizji kablowej. Mam 3 odbiorniki, TV1, oraz TV2 to LCD a TV3 to 14' crt. Taki układ grał dobrze do pewnego momentu aż uszkodził się drugi rozgałęziacz i na TV2 oraz TV3 zaczęły śnieżyć niektóre kanały. Postanowiłem go wymienić, ale po wymianie nadal jest kiepsko na TV2 oraz TV3. Są pewne kanały gdzie strasznie śnieżą. Postanowiłem zdiagnozować problem, i pokombinowałem trochę, odpiąłem od pierwszego rozgałęziacza TV 1, następnie odpinałem od rozgałęziacza drugiego TV 3, na TV2 nie było poprawy. Następnie pomyślałem że te 10m koncentryka leży w pobliżu przewodów elektrycznych więc zdjąłem napięcie z całego mieszkania i nadal nic. Przewody sprawdziłem miernikiem czy nie ma nigdzie zwarcia, oraz pokombinowałem z różnymi przełączeniami między rozgałęziaczami ale nadal nic. Spr na jakich częstotliwościach słabo odbierają kanały i także nie zauważyłem reguły, ponieważ najgorzej grają dwa kanały i są one na 551MHz oraz 759MHz, troszkę lepiej ale także kanały śnieżą to min: 175MHz, 191MHz, 303MHz, 600MHz, 735MHz.
Proszę o jakieś sugestie i podpowiedź.
Przewody koncentryczne wymieniane w zeszłym roku

Proszę o jakieś sugestie i podpowiedź.
Przewody koncentryczne wymieniane w zeszłym roku