Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo Y-530 - Sim City 4

Łukasz Gorzelski 16 Sie 2012 18:34 753 6
  • #1 16 Sie 2012 18:34
    Łukasz Gorzelski
    Poziom 15  

    Witam.

    Ostatnio coś mnie targnęło aby wrócić do klasyki gier komputerowych. Uruchomiłem nieco starszego laptopa do zabawy.Którąś z kolei jest gra Sim City 4. Niestety nie da się jej odpalić. Kombinowałem z jej odpaleniem ponad tydzień i bez skutku.

    Grę instaluję zgodnie z instrukcjami. Kolejno robię obraz płyty 1 i startuje. Podczas instalacji, prawidłowo wyskakuje okienko z prośbą o zapodanie cd 2. Robię obraz cd 2 na tym samym wirtualnym napędzie ( Tak podano w instrukcji) i instalacja trwa dalej bez żadnych przeszkód. Dochodzi do 100% i wszystko jest ok.
    Po instalacji klikając na ikonę SC 4 pojawia się na 3-5 sekund klepsydra przy kursorze myszki i znika bez uruchomienia gry. W procesach komputera podczas uruchomienia nic się nie pojawia związanego z grą. Nie rozumiem w czym tkwi problem.

    Specyfikacja i oprogramowanie laptopa :

    Windows XP Sp3 Orginal

    2 Gb ram

    Intel Pentium Dual Core 2x 2.04mhz

    Nvidia Ge force 9300 GS

    Direct x9.0

    Wszystkie stery zainstalowane. Wszelkie programy stale aktualizowane.

    Dziwne że Full wersja MAszyny Eu-07 oraz CS 4 chodzi bez problemu...

    Ktoś może ma jakieś większe doświadczenie w tym kierunku i mi powie w czym może tkwić problem ?

  • #2 16 Sie 2012 18:46
    Kasek21
    Poziom 43  

    Łukasz Gorzelski napisał:
    Grę instaluję zgodnie z instrukcjami. Kolejno robię obraz płyty 1 i startuje. Podczas instalacji, prawidłowo wyskakuje okienko z prośbą o zapodanie cd 2. Robię obraz cd 2 na tym samym wirtualnym napędzie ( Tak podano w instrukcji)


    W jakiej instrukcji?

  • #3 16 Sie 2012 18:47
    Łukasz Gorzelski
    Poziom 15  

    To teraz nie ma znaczenia bo jak wspomniałem instalacja przebiega bezproblemowo. ;)

  • #4 16 Sie 2012 18:49
    Kasek21
    Poziom 43  

    Łukasz Gorzelski napisał:
    To teraz nie ma znaczenia bo jak wspomniałem instalacja przebiega bezproblemowo. :wink:

    Jak użyjesz oryginału to bedzie działała.

  • #5 16 Sie 2012 18:51
    Łukasz Gorzelski
    Poziom 15  

    Hmmm...na innym kompie chodzi bez najmniejszych problemów...

  • #6 17 Sie 2012 14:17
    Łukasz Gorzelski
    Poziom 15  

    Pobrałem grę z innego źródła. Problem jest identyczny jak w przypadku pierwszej wersji. Co robić ?

  • #7 17 Sie 2012 15:24
    WojtasJD
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Pobrać z półki sklepowej a kto wie, może wtedy po zainstalowaniu automagicznie się uruchomi...

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo