Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka wia 102 indesit - miga lampka ¨blokada drzwi¨

ka_milka 16 Aug 2012 21:12 5520 8
    ka_milka
    Level 2  
    Pralka (model wia 102) marki Indesit - po praniu nadal miga kontrolka ¨blokada drzwi¨, nawet po ustawieniu na poziom ¨0¨. W instrukcji nie ma opisanej takiej sytuacji. Sugestie, podpowiedzi mile widziane.
    ka_milka
    Level 2  
    To mój pierwszy kontakt z tym modelem, proszé o informacjé jak sobie z tym poradzic. Obszerny opis znajduje sie w innym moim wátku który z powodu braku polskich znaków jest przeniesiony do kosza przez moderatora :( Niestety nie mam polskiej klawiatury.

Nie wiem co zrobic po praniu skoro nadal ta kontrolka miga... A pralka nie moja, bojé sié uszkodzic. Pojawil sie problem inny mianowicie chcac wylaczyc pralke wcisnelam przycisk start/stop i zaczela migac dioda III etapu prania (wirowanie). Odlaczylam od pradu, po ponownym wláczeniu znów miga ta dioda a ja nie wiem co robic zeby calkiem nie zepsuc. Bedé wdziéczna za poradé.
    XHOMIC
    Level 10  
    Witam,
    Te modele pralek prawdopodobnie tak już mają. Tzn, gdy po czy tam przed pranie praktycznie zawsze swieci się kontrolka blokady. Więc bez obaw. A jeśli to stresuje, to można to wyłączyć wsciskając przycisk "taki z trójkątem w środku pionowy pasek" nie OFF. A gdy to nie zadziała tzn że, przycisk nie dociska scianki do której wysyłana jest informacja żeby wylączyć.
    Pozdrawiam X.H
    ka_milka
    Level 2  
    niestety nie mam takiego przycisku na panelu, jest tylko kilka opcji, zamiast trojkáta jest przewrócony prostokát z pionowá kreská w prawym górnym rogu panelu. Ale jego wcisniécie zaskutkowalo uruchomieniem programu wirowania (trzecia dioda etapów prania). pozdrawiam i dziéki za dalsze wskazówki
    TomekCarlos
    Level 26  
    Jeśli miga po ustawieniu na "0" to uszkodzony wybierak programów.
    piotreqk31
    Level 2  
    Witam. Jeśli można podepnę się pod temat. Mam do czynienia z programatorem w tego typu pralką. Problem mam z rezystorami obok złącza nad stycznikami (jak dobrze odczytałem ze zdjęcia to są rezystory R1, R3, i R56-zdjecie znalezione w serwisie elektrody ). Na płytce pojawił się zimny lut w wyniku czego zostały wypalone. Jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i mógł podać wartości jakie powinny mieć te rezystory, byłbym bardzo wdzięczny, ewentualnie kolory pasków jakie na nich się znajdują. Ze zdjęć jakie znalazłem w serwisie Elektrody, nie udało mi się precyzyjnie określić ich wartości. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    TONI_2003
    Moderator
    piotreqk31 wrote:
    Problem mam z rezystorami obok złącza nad stycznikami (jak dobrze odczytałem ze zdjęcia to są rezystory R1, R3, i R56

Wspomniane rezystory mają takie wartości :D :
    R1 - 2K2
    R3 - 2K7
    R56 - 10Ω
    piotreqk31
    Level 2  
    Dzięki WIELKIE TONI_2003 :D Pozdrawiam :D