Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
PCBwayPCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak adresu sieciowego po zmianie routera

16 Sie 2012 23:45 1212 4
  • Poziom 2  
    Cześć,
    Mój starszy braciszek zmienił dzisiaj router w domu. Udało mu się skonfigurować sieć, internet działa na laptopie, a na moim stacjonarnym nie może pobrać adresu sieciowego bezprzewodowo (przyznaję, że nie próbowałam na kablu).

    Stacjonarka: Windows XP, karta sieciowa: TP-LINK TL-WN350G (ściągnęłam nowe sterowniki, korzystam z TP-LINK Wireless Client Utility: profile menager: modify:SSID1 nazwa sieci, Security WPA/WPA2 Passphrase hasło dostępu do sieci)

    Router to Linksys E4200 (nie zainstalowałam sterowników z płyty Cd), internet: Dialog.

    Jakieś pomysły? Jakie informacje mogą się jeszcze przydać? Proszę o proste odpowiedzi, najlepiej krok po kroku (tak, mam cycki).

    Dziękuję!
  • PCBwayPCBway
  • PCBwayPCBway
  • Poziom 2  
    kocur_90: mam Service Pack 3 (Windows XP SP3 Pro Pl Multiboot FIX 04.05.2008).
    Po próbie zainstalowania Windows uważa, że "nie ma potrzeby instalowania tej aktualizacji".

    Jak to obejść? Dzięki!
  • Specjalista Sieci, Internet
    Zmienić szyfrowanie na WPA.
    Mam jednego starego laptopa co jak był na nim debian to działał na WPA2 a po instalacji WinXP i instalacji wszystkich poprawek z windows update tylko pobierał adres sieciowy. Zmiana na WPA pomogła.
    Możesz poszukać jeszcze aktualnych sterowników do karty wifi
  • Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedzi,

    Udało się naprawić problem w sposób następujący: odinstalowałam program tp-linka, wgrałam same sterowniki karty sieciowej, bez instalacji programu. Zainstalowałam oprogramowanie routera i co najważniejsze: wpisywałam złe hasło (Braciszek napisał mi je na karteczce, a chyba dawno nie pisał ręcznie;)

    Internet jest! Dzięki za pomoc.