Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem ze sterownikiem kamerki internetowej AC-509

atlantycki 22 Jan 2005 02:38 2294 4
phoenixcontact
    atlantycki
    Level 18  
    instalowalem kolezance kamerke firmy chyba apollo web digital camera AC-509 i mam problem ze sterownikiem , cos tam probowala wczesniej instalowac i sterownika nieda się usunąć w dodaj/usuń widnieje tam ale gdy klikam uninstall niby się odinstalowuje po czym wyskakuje komunikat "It will uninstall the driver" , a potem gry proboje wgrac nową instalkę robi sie dokladnie to samo co przy odinstalowywaniu i gdy ponawiam znow to samo i kamerka się nie instaluje ale za z błedem , gdy recznie proboje wskazac plik .inf , to albo mardzo długo instaluje sterownik , albo czasami nie widzi tych plikow inf i ogolni ejest problemowo . Wydaje mi sie ze jedyna droga to zainstalowanie instalatorem ale ten wlasnie niechce zaskoczyc , i konczy sie takim komunikatem "It will uninstall the driver" , w instrukcji producenta pisze ze najpierw instaluje sie program (driver) a potem wtylka kamerke w USB , robilem i tak i tak i zawsze ten komunikat .Teraz sciagne ten instalator na swoj komputer i zobacze jak sie zachowuje .

Dodano po 14 [minuty]:

u mnie sterownik instaluje się normalnie bez problemow , szkoda ze niemam w tej chwili tej kamerki zeby sprawdzuc czy ok :/

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam jeszcze ze chodzi o instlacjie w XP
  • phoenixcontact
    peugeot_205
    Level 12  
    a próbowałeś przywucic system, miałem taka sama sytuację u mnie pomogło przywrucenie systemu z dnia powszedniego ale moż ebyc to zbieg okoliczności. Mój kumpel też mial ten sam problem u niego natomiast pomogłosciągnięcie oprogramowania z neta w momencie gdy pojawia sie bład nic nie robił czekał aż program zakończyl swoją instalację potem wszedł w panel starowania następnie w dodaj sprzęt wybiera się opcję że urządzenie jest już podłaczone do komputera i on szuka sam jeżeli nie znajdzie to pokaże liste urządzeń a te które mają jakiś bład w działaniu zaznaczy na żółto należy wtedy wybrać te urządzenie i wtedy wybrać funkcje szukania sterownika "zalecane" jeżeli nie znajdzie to wybrac opcje połącz się z internete tylko tym razem wtedy powinien sam znajeżć sterowniki i po sprawie. Stawiam na 99% że to twój problem. Pozdrawiam
  • phoenixcontact
    atlantycki
    Level 18  
    Juz niewiem co tam bylo , system byl juz zasmiecony zrobilem system od nowa wszystkie pathe i sterowniki usb do plyty na poczatek dałem i sie zainstalowało bez problemow , natomiast pozniej instalujac taki kombajn HP skaner z drukarką niechciał się zainstalowac poprawnie , alno nie widzial plikow INF , albo instalowal sie z błędem , po odłaczeniu kamerki zainstalował sie poprawnie , z tymi USB same kłopoty , i teraz do konca niewiem czy jak sie podłaczy kamerke i jednoczesnie ten kobajn czy bedzie wszystko działac :( , najwyzej jeszcze mnie zawołają niemam juz pomysłow

Dodano po 3 [minuty]:

wczesniej gdy nie bylo kamerki instalwoalem wielokrotnie ten kombajn HP i nigdy instalacje nie sprawiała problemow , wszytko jak po masle z plytki ktora byla w komplecie .
    arq25
    Level 2  
    Pytanie,czy to jest XP z servis packiem 1 ?????? U mnie mam podlączone pre zeczy pod USB i nie nażekam(kamerka rownież-ale brak kombajna),może to nie wina sterow a np:plyty głownej???Może jakas "starej daty" i zabardzo niekompatybilna z usb?????
    atlantycki
    Level 18  
    mam sp1 , komp jest prawie nowy pentium 4 3.0 ghz - jeszcze gwara jest na kombajn i kamerke tez , wiec to nie problem niezgodnosci z usb 1.0 , ale byc moze powinienem sciagnac najnowsze pathe ze strony producenta :/