Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amica awst10l zaczyna nabierac wode i wyskakują błędy

Kapec17 19 Sie 2012 22:02 2406 6
  • #1 19 Sie 2012 22:02
    Kapec17
    Poziom 2  

    Witam mój problem jest taki po włączeniu pralki,chodziła około 10 minut poczym wystrzeliły mi korki w domu po ponownym włączeniu pralki pralka zaczyna nabierać wode i po około 30 sekundach wyskakuje błąd,palą się 3 kontrolki dwie żułte i pałza/stop na czerwono.Bęben nawet nie zakręci,inne programy nie działają oprucz odwirowania które spuszcza wode przez około 30 sekund i wyskakuje identyczny błąd.Szczotki,okablowanie,czujnik dzwiczek oraz tylko wizualnie silnik sprawdzony{nie rozbierany na cześci}Zdjełem moduł(sterownik)wkturym miałem przegzane dwie scieżki z tego jedna przerwana,polutowałem je mają dobre przejscie ale po uruchomieniu nadal to samo,te same błędu.Moje pytanie brzmi następująco czy warto ją naprawiać i co mam jeszcze sprawdzić.Pralka ma lekko ponad 2 lata.

    Dodano po 3 [minuty]:

    A po złożeni i puknięciu w moduł beben lekko drgnie a nawet zaczyna chodzić na wirowaniu i wyłączyć go można jedynie poprzez odłączenie prądu.Bardzo proszę o rade co dalej robić

    0 6
  • #2 19 Sie 2012 22:12
    zbigniew3107
    Poziom 20  

    Sprawdź grzałkę na przebicie do masy i jeszcze obejrzyj moduł pod kątem tzw. zimnych lutowań zwłaszcza przekaźniki powodzenia .

    0
  • #3 19 Sie 2012 23:03
    Kapec17
    Poziom 2  

    Grzałka ok,moduł tak jak pisałem miał popalone dwie scieszki ale odnowiłem je i nic to nie pomogło,mysle że kupie nowy ale boje sie ze wyjdzie coś jeszcze i wyjdą wieksze koszta

    0
  • #4 20 Sie 2012 00:57
    zbigniew3107
    Poziom 20  

    A jak sprawdziłeś , opór to morze i mieć ,odepnij ją z układu i włącz automat .

    0
  • #5 17 Wrz 2012 20:12
    krysto13
    Poziom 2  

    Witam!
    Mam ten sam problem. Pralka napierze wodę i wyskakuje error. Co mogę na to poradzić?
    Proszę o szybką odpowiedź.

    0
  • #6 20 Wrz 2012 22:35
    zbigniew3107
    Poziom 20  

    Tak jak wyżej napisałem ,odpiąć grzałkę ,jeśli pomogło-wymienić na nową .
    Kolega z pierwszego postu ie udzielił odpowiedzi czy sugestia co do naprawy była prawidłowa a szkoda bo inni na forum chcieli by z pewnością wiedzieć ,przypuszczam że pomogło sądząc po czasie od ostatniego postu .

    0
  • #7 28 Wrz 2012 11:55
    krysto13
    Poziom 2  

    Już wszystko działa. Jakieś szczotki zerdzewiały.Przyszedł majster oczyścił je i dalej pierze.

    0