Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
SterControl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Siemens SL15J1S - Nie wypompowuje wody , buczy pali się dioda z kranem

19 Sie 2012 22:17 5166 3
  • Poziom 9  
    Witam!
    Mam problem ze zmywarką Siemens SL15J1S
    Zmywarka nie wypompowuje wody zaczyna cicho buczeć i pali się dioda z kranem na panelu sterowania.

    Odłączyłem od syfonu pod zlewem wężyk odprowadzający wodę ze zmywarki, wyssałem poprzez nią wodę ze zmywarki i ewentualne nieczystości w samej rurce. Po właczeniu zmywarki, włącza się poprawnie (nabiera wodę) żeby po kilku minutach znowu wejść w tryb awarii i "zapchania"

    Przeglądając podobne tematy przypuszczam że to może zablokowana/zapchana pompa....?

    Nie wiem jednak czy słuszne są moje przypuszczenia a jesli tak to jak się do nie dobrać...

    Może to inna przyczyna ?

    Będę wdzięczny za podpowiedzi.
  • SterControl
  • Poziom 9  
    Udało mi się dobrać od spodu zmywarki do pompy ale nie okazała się zapchana jak również przewód odprowadzający wodę ze zmywarki. Wyjąłem pompę, podłączyłem do zasilania "na krótko" no i działa bez zastrzeżeń. Na razie zmywarka stoi wyjęta z zabudowy i czeka na serwis bo sam chyba sobie z tym nie poradzę...
  • SterControl
  • Poziom 39  
    Po prostu wymień tą pompę.
  • Poziom 9  
    przyczyna była dosyć prosta. Sprawdzając drożność odpływu nie zauważyłem kawałka szklanki. Nie widziałem bezbarwnego szła. Dopiero serwisant to zauważył. Byłem blisko rozwiązania problemu ale tez i daleko :-)