Witam,
znajomy podrzucił mi ww. wieżę. Nie chodził magnetofon i nie otwierała się kieszeń na cd. Paski napędowe były rozpuszczone (
) natomiast sanki szuflady były zakurzone / zalepione brudem do tego stopnia że się klinowały. Po załatwieniu spraw mechanicznych powstał problem natury elektronicznej - po włożeniu płyty pojawia się na wyświetlaczu napis "no disc", płytka się nie obraca - jak ją pchnę delikatnie palcem wykonuje 2 obroty po czym znów się zatrzymuje. W środku siedzi laser KSS-240A ( ma jakieś potencjometry do regulacji - nie ruszałem jeszcze żeby nie rozkalibrować wiązki ), wyczyściłem wacikiem oczko, a sanki i cały napęd głowicy przedmuchałem powietrzem i wyczyściłem izopropanolem ( czy jakoś tak się to nazywa ) żeby rozpuścić zalepiony brud na zębatkach. Gdzie powinienem szukać usterki?
Pozdrawiam,
nitros66
EDIT
Jaką czułość ma wejście PHONO w tej wieży, bo gdy wepnę sygnał z mp3/cd Player'a to charczy tak jak by było przesterowane.
znajomy podrzucił mi ww. wieżę. Nie chodził magnetofon i nie otwierała się kieszeń na cd. Paski napędowe były rozpuszczone (

Pozdrawiam,
nitros66
EDIT
Jaką czułość ma wejście PHONO w tej wieży, bo gdy wepnę sygnał z mp3/cd Player'a to charczy tak jak by było przesterowane.