Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Autocad - problem z dodawaniem warstw

20 Sie 2012 22:12 3831 7
  • Poziom 9  
    Witam
    Mam następujący problem z autocadem, mianowicie za cholerę nie mogę dodać nowej warstwy do stanu warstw, wyskakuje komunikat : "wszystkie warstwy są już włączone do tego stanu warstw. nie można dodać warstw". Obojętnie czy tworzę nowy rysunek czy korzystam ze zrobionych przez mojego kolegę wcześniej ( z pododawanymi już warstwami ) pojawia się ten problem. Próbowałem przeinstalowywać, próbować na innych wersjach programu ( od 2010 wzwyż ), zrobiłem nawet format dysku ale nic nie pomaga. mogę jedynie dodawać nowe stany (grupy) warstw, ale w nich jest tylko warstwa bieżąca stanu (ona działa prawidłowo można ją zmieniać ) i innych nie można dodać. szukałem na stronach polskich i anglojęzycznych ale nie znalazłem rozwiązania, także jakby ktoś mi pomógł byłbym bardzo wdzięczny.
  • Poziom 9  
    wielkie dzięki, z tym plikiem już coś tam będę mógł porysować, ale i tak nie wiele bo mogę wybierać tylko pomiędzy 3 warstwami ( 0, tst1, tst2) innych, nowych stworzyć nie mogę. nie wiem o co chodzi, w sumie cada jak narazie używam tylko do szkolnych projektów, także jakoś sobie poradzę, poczekam może w ac2014 coś się poprawi a jak nie to przesiąde się na coś innego. jeszcze raz dzięki
  • Poziom 32  
    Jak do szkoły to używaj draft sight-a jest kompatybilny tylko nie zapisuj w AC do najnowszej wersji

    Jeśli bys się bawił SolidWorksem to zapraszam na moją stronę lub możesz pisać na PW nieco wiem o pracy w tym sofcie :)

    Pozdrawiam