logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Codzienne rozłączanie internetu w tych samych godzinach

kwarcium 20 Sie 2012 22:45 10731 8
REKLAMA
  • #1 11228919
    kwarcium
    Poziom 9  
    Witam,
    od jakiegos czasu pojawił się u mnie problem z połączeniem internetowym. Otóż tak jak w temacie, codziennie dokładnie o tej samej godzinie coś resetuje mi połączenie. Zrobiłem już skany antywirusami, itp, reinstalacja systemu również nie pomaga. Korzystam z Orange Freedom 6 Mb/s oraz routera TP-Link W8901G. Zanim zadzwonię do operatora, chciałbym poznać opinie osób obeznanych w temacie. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11231808
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    kwarcium napisał:
    rzystam z Orange Freedom 6 Mb/s oraz routera TP-Link W8901G

Całkiem normalny objaw. Zmiana adresacji IP, proces odbywa się automatycznie.
  • REKLAMA
  • #4 11232193
    kwarcium
    Poziom 9  
    Auto reset na routerze mam wyłączony. A zmiany ip 3-5 razy dziennie nie nazwałbym normalnym objawem. Tym bardziej, że znajomy ma również freedoma z tym samym routerem i nie ma tego problemu.
  • REKLAMA
  • #5 11232987
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 11234073
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    kwarcium napisał:
    Otóż tak jak w temacie, codziennie dokładnie o tej samej godzinie coś resetuje mi połączenie.

Chyba sam nie wiesz co piszesz. Dla mnie to normalny objaw pracy tej usługi.
  • #7 11236455
    kwarcium
    Poziom 9  
    Sprawdziłem czas dzierżawy ip i wynosi on u mnie 72h.
  • #8 11236622
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 11239792
    kwarcium
    Poziom 9  
    Router kupiłem osobno. Neta mam rok, a problem został zauważony jakiś miesiąc temu. Mieszkam w centrum miasta, więc raczej nie ma problemu z działaniem 6-megówki, tym bardziej, że sąsiad ma neo 20 mbps i nie ma żadnych problemów z jakością połączenia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z codziennym rozłączaniem internetu o tej samej porze, korzystając z usługi Orange Freedom 6 Mb/s oraz routera TP-Link W8901G. Po przeprowadzeniu skanów antywirusowych i reinstalacji systemu, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień routera, w tym auto resetu oraz czasu dzierżawy IP, który wynosi 72 godziny. Pojawiają się również opinie, że zmiana adresacji IP może być normalnym zjawiskiem, jednak użytkownik zauważa, że jego znajomy z tym samym routerem nie ma takich problemów. Wskazano również na możliwość, że operator mógł nie sprawdzić odpowiednich warunków technicznych dla usługi w danym obszarze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA