Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sound Blaster PCI 128 nie działa wyjście słuchawkowe

gaza44 22 Sty 2005 16:27 989 2
  • #1 22 Sty 2005 16:27
    gaza44
    Poziom 10  

    Mam problem z kartą muzyczną tego typu, że nie słychać nic przez podłączone do niej słuchawki. Mikrofon (w zestawie ze słuchawkami) działa na pewno, natomiast słuchawki nie odtwarzają dźwięku ani przy użyciu ich do Tele Gadu Gadu ,które chcę zacząć użytkować, ani przy odsłuchiwaniu muzyki np z Widows Media Player lub Win Amp. Nie działają ani w wyjściu oznaczonym jako "dla słuchawek",ani z wyjścia na wzmacniacz. Po prostu nic - głucho, nawet szumów. Słuchawki działają za to przy podłączeniu ich do telewizora nienagannie i stereo. Słuchawki są wyposażone w małego jacka i mają następujące parametry Input Power - 100mW, czułość (105 dB) +/- 2%. Myślę że problem przedstawiłem wyczerpująco, będę wdzięczny za wszelkie sugestie począwszy od przypuszczeń co do zepsutej katry dźwiękowej, aż po rozwiązanie problemu. Pozdrawiam.

    0 2
  • Pomocny post
    #2 22 Sty 2005 16:31
    Kolobos
    Spec od komputerów

    A czy jak podlaczysz zwykle glosniki do karty to slychac dzwiek czy tez nie? Oczywiscie nie masz wyciszonego dzwieku w regulacji glosnosci pod windowsem?

    0
  • #3 23 Sty 2005 19:53
    gaza44
    Poziom 10  

    rzeczywiście, przy przełączeniu jacka od wzmacniacza do wyjścia słuchawkowego nie słychać dźwięku - a powinno - w takim razie uszkodzenie karty,a przynajmniej

    0