Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Deimic Smart Home
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

NSSC 510HP - Światła do jazdy dzienniej, zaświecają się i świecą cały czas.

jarecki1989 22 Sie 2012 10:05 3738 5
  • #1 22 Sie 2012 10:05
    jarecki1989
    Poziom 24  

    Witam, mam problem z podłączeniem świateł do jazdy dziennej otóż światła posiadają moduł DLR Control Box i niby automatyczny włącznik światła. Ze schematu na obudowie układu wynika, że kabel czerwony to '+', czarny '-' a żółty pod światła postojowe. Próbowałem podłączyć w domu na zasilaczu podając 12V i światła świecą cały czas. Czy to jakaś ściema z tym automatem i + trzeba ciągnąć po stacyjce czy jak ? Wiem, że światła philipsa podłącza się bezpośrednio pod akumulator i one wykrywają wzrost napięcia po uruchomieniu silnika, myślałem, że te będą działały podobnie ...

    0 5
  • Deimic Smart Home
  • #2 22 Sie 2012 10:12
    leonek4
    Poziom 28  

    Światła świeciły, podałeś +12 na żółty z zasilacza i zero reakcji?

    Czasami są problemu przy podłączeniu w aucie ale np. można dorzucić przekaźnik.
    Na forum było kilka schematów podłączenia świateł.

    0
  • Deimic Smart Home
  • #3 22 Sie 2012 10:21
    jarecki1989
    Poziom 24  

    Nie no jak podam + na żółty to gasną i prawidłowo ale chodzi mi o włączenie. Wiem że są światła (philipsa, chyba) które automatycznie się włączają po wykryciu napięcia ładowania o to mi chodziło. Myślałem, że ten model też tak ma ale wychodzi na to że chyba nie.

    0
  • Pomocny post
    #4 22 Sie 2012 10:35
    wichurewicz
    Poziom 24  

    Tu jest podobny temat.

    Ten "control box" to pewnie zwykły przekaźnik za 2 złote, ale "przekaźnik" brzmi mniej profesjonalnie :>

    0
  • #5 22 Sie 2012 10:55
    jarecki1989
    Poziom 24  

    Nie no przekaźnik za 2 zł by tykał ;P Chyba że dali za 12zł półprzewodnikowy ... Ale lampy kosztowały ponad 200 zł więc chyba by nie było aż tak źle ...

    0
  • #6 03 Wrz 2012 16:40
    jarecki1989
    Poziom 24  

    Lampy w końcu podłączyłem pod zapłon. Ten model pomimo posiadania sterownika faktycznie nie włączał się samoczynnie po odpaleniu silnika.

    0