Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung LE32B530P7W - przerywa obraz na HDMI

Jarolo 26 Aug 2012 19:56 6015 5
    Jarolo
    Level 15  
    Od pewnego czasu na ww.telewizorze obraz z dekodera UPC Mediabox HD z nagrywarką, ten niższy CISCO: http://www.upc.pl/telewizja/dekodery/
    Tak jakby co chwilę się od nowa wyszukiwał, tzn. jest obraz, robi się na sekunde czarne a w lewym górnym rogu są informacje o sygnale, znów się pojawia i tak w kółko. Próbowałem na innych wejściach, kablu, nic to nie dało.
    Akurat mnie nie było podczas wizyty montera UPC ale powiedział że to wina telewizora, ponieważ sprawdzał na drugim dekoderze i problem nadal występował.
    Co dziwne obraz z Xboxa360 przez HDMI na wszystkich rozdzielczościach jest bez zarzutu, tak samo z komputera.
    Próbowałem aktualizować oprogramowanie, ale telewizor nie znajduje na pendrive aktualizacji, chociaż jest tam wgrana nowsza wersja.
    W jaki sposób mogę naprawić ten telewizor?
    kozaczy
    Level 11  
    A te informacje o sygnale są wyświetlane przez dekoder, czy TV bo jak dekoder to tv masz sprawny
    Jarolo
    Level 15  
    Przez telewizor.
    lisek
    Service technician RTV
    Porównaj jakie masz wer. obsługi HDMI w TV i tym dekoderze.

Może w TV masz niżsżą wer. i nie obsługuje on wer. np. HDMI 1.4

Może coś z ustawieniem rozdz. obrazu w tunerze i TV ( w którymś z urządz. jest za wysoka) , któreś z nich tej nie obsługuje.?
    Jarolo
    Level 15  
    Przez rok działało bez szwanku, nagle zaczęło się tak dziać. Więc telewizor powinien obsługiwać wersję HDMI dekodera.
    lisek
    Service technician RTV
    Skoro przez rok działało, i sprawdzałeś po wszystkich 3 wej.HDMI
    - czyli na HDMI1/HDMI2 na tyle, zaś HDMI2 z boku i jest "be" to masz uszkodzenie w IC odpowiedzialnym (lub wysypała się pamięć odpowiedzialna za HDMI )za to co ma być dobrze.

Reset w Mediaboxie próbowałeś
    j(':?:') Link_ mediabox UPC przez HDMI w PL

Na innym TV sprawdzałeś?

j(':idea:') Może to nie TV jest zły ,ale masz uszkodzony MediaBox !!!?

Poszukaj:
    Link_forum UPC
    Link_niem HIFI-FORUM
    Na tych forumach i na Link_forum holenderskie
    ludzie skarżą sie na liczne uszkodzenia w MediaBox po roku 2011?