Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio samochodowe jakie?,- zwykłe bez bajerów

MM2X 27 Aug 2012 07:39 2217 11
    MM2X
    Level 26  
    Proszę o podpowiedź w zakresie zakupu radia samochodowego. Mój stary "becker" niestety padł. Zależy mi na prostym odbiorniku bez żadnych bajerów, żeby można było ustawić z 6-8 stacji i to wszystko. Dobrze, aby był RDS i możliwość podpięcia pendriva czy też innego źródła.Moc oczywiście jak najmniejsza :D .
    Czy coś takiego jest godne uwagi?:
    http://allegro.pl/radio-samochodowe-usb-sd-rds-8gb-mocne-180w-vk8608-i2570401760.html
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Idź do jakiegoś MM, czy innego molocha i wybierz sobie proste, ale MARKOWE radio. Może będzie trochę droższe, ale zdrowie nerwowe i psychiczne jest przecież cenniejsze. A nadwerężysz je sobie, jak kupisz jakiegoś "bazarowca".
    MM2X
    Level 26  
    Ja ostatnio kupowałem "beckera" jeszcze w ubiegłym wieku :), i niestety nie jestem "na czasie", wstyd się przyznać ale dla mnie markowe to sony, sanyo, blaupunkt.... te z innej epoki, co teraz jest markowe? - proszę o podpowiedź.
    Błażej
    JVC, Pioneer (nie Pionier!), Kenwood, Sony, Blaupunkt. Czyli marki z tradycją, o ugruntowanej pozycji na rynku. Wszelkie firmy krzak i jakieś superokazje sobie odpuść. Poszukaj sobie jakiegoś markowego odbiornika w promocji i "bendzie pan zaadoowooloonyyy" ;)
    Hucul
    Level 39  
    Radio z linku który podałeś, gra bardzo słabo i jego trwałość jest tragiczna, nie jest warte swojej ceny.
    MM2X
    Level 26  
    Dzięki Błażej, Hucul buziaki za przestrogę. Ruszam zatem do MM. Jeszcze jedno techniczne pytanie, ponieważ to radio "idzie" do muzealnego autka (eskort), jak to jest ze złączem ISO, będę musiał chyba robić "pajęczynę", bo przejściówki chyba nie ma do takich "sportowych fur":)?.
    Błażej
    Jak najbardziej są. Zakładając, że już ktoś nie przerobił, bo Becker na pewno nie jest fordowski.
    Błażej
    Masz na ISO, czy jeszcze tą starą? Jak ISO, to będzie pasować bez problemów. Ewentualnie miejsca zasilań trzeba sprawdzić.
    qstosz
    Są beckery z logo forda.