1> od pewnego czasu jakos od 2 tyg mam problemy z odpaleniem silnika zarówno na lpg jak i na beznzynie - tyczy sie to tylko zimnego silnika na cieplym od razu pali, ale np jak z rana wsiadam zeby jechac do roboty musze go dlugo krecic (kreci bez zazutu akumulator - sprawny) 1 raz sie zdazylo sie ze rozladowalem akumulatorprzez krecenie, ale jak sie go nie rozladuje przy kreceniu to i tak go trzeba naladowac bo nastepuje duzy spadek zuzycia, a ze pokonuje mala trase zaledwie 20 km dziennie nie zdaza sie naladowac a na 2 dzien by juz nie dopalil (wyladowal by sie za drugim kreceniem), co do akumulatora jest dobry, swiece instalacja elektryczna , uszczelka pod glowica , rozdzielacz i kable wys. nap ok, jaka moze byc tego przyczyna ze trzeba dlugo krecic, ze nie pali od razu???? - prosze o odp na e - mail jak mozna - dzieki
2> co do akumulatora laduje go na prostowniku bester (czerwony) od spadku ok 4,5 ok do 2 laduje sie niecale 2 godziny, raz przez przypadek ladowal sie dlugo tzn gotowal sie w srodku - leciały bomble gazu a na podlodze byl rozlany kwas ktory wyplyną podczas "kipienia" co do korków podczas ladowania luzuje je, czy takie cos jak zagotowanie niszczy akumulator i powoduje ze latwiej go rozladowac i jest mniej trwaly, czy tak krotkie ladowanie (tzn ze sie tak szybko laduje) jest ok? prosze o odp - dzieki
3> Mam jeszcze pytanie na temat swiecy 4 swieca od kabiny samochodyu mi sie zapieka na 3 razy jak odkrecalem 2 razy zlamalem klucz co do innych normalnie sie wykrecily
2> co do akumulatora laduje go na prostowniku bester (czerwony) od spadku ok 4,5 ok do 2 laduje sie niecale 2 godziny, raz przez przypadek ladowal sie dlugo tzn gotowal sie w srodku - leciały bomble gazu a na podlodze byl rozlany kwas ktory wyplyną podczas "kipienia" co do korków podczas ladowania luzuje je, czy takie cos jak zagotowanie niszczy akumulator i powoduje ze latwiej go rozladowac i jest mniej trwaly, czy tak krotkie ladowanie (tzn ze sie tak szybko laduje) jest ok? prosze o odp - dzieki
3> Mam jeszcze pytanie na temat swiecy 4 swieca od kabiny samochodyu mi sie zapieka na 3 razy jak odkrecalem 2 razy zlamalem klucz co do innych normalnie sie wykrecily